twitter
    Aici poate fi si evenimentul sau oferta ta.Gratuit!

Bibliotecari din Republica Moldova în ospeţie la Biblioteca Judeţeană



În zilele de joi 6 şi vineri 7 iulie 2017, la Biblioteca Judeţeană „Duiliu Zamfirescu” Vrancea va fi gazda unei delegaţii de bibliotecari din Republica Moldova (oraşele Briceni, Rîşcani, Străşeni, Ialoveni, Căuşeni),  care au obţinut rezultate deosebite în realizarea activităţilor de advocacy în favoarea bibliotecilor în care îşi desfăşoară activitatea. Delegaţia este condusă de Oleg Bursuc, Capacity Development Manager, Novateca - Irex Moldova.

Margareta Tătăruş, coordonatorul Centrului de Formare al Bibliotecii Judeţene, le va împărtăşi bibliotecarilor din Republica Moldova din experienţa şi programele educaţionale derulate de către instituţia noastră cu voluntari.  Programele de voluntariat dezvoltate de biblioteca noastră au contribuit la creșterea gradului de implicare a membrilor comunității vrâncene în promovarea lecturii, desenului, filmului,  hand made-ului și a limbilor străine, a dezvoltării personalităţii armonioase a tinerilor, dar şi a învățării pe tot parcursul vieții. Programele de voluntariat derulate de către Biblioteca Judeţeană Vrancea vin în întâmpinarea dezideratului diversificării serviciilor de bibliotecă și a învățării pe tot parcursul vieții. Bibliotecarii de la Biblioteca Judeţeană şi cei din Republica Moldova vor identifica cele mai bune metode profesionale spre a pune în valoare dezvoltarea personală, profesională, interculturală și lingvistică a persoanelor care desfășoară activități de voluntariat în bibliotecă pentru comunitate și a beneficiarilor acestor servicii.

De asemenea, bibliotecarii din Republica Moldova vor vizita sediile bibliotecii noastre şi vor împărtăşi alături de colegii noştri din tainele şi provocările profesiunii de bibliotecar.