twitter
    Aici poate fi si evenimentul sau oferta ta.Gratuit!

Aniversăm Ziua Naţională a Limbii Române @ Ateneu


Plenul Camerei Deputaților a adoptat, la 19 februarie 2013, cu 312 pentru, două împotrivă și cinci abțineri, un proiect de lege, prin care se instituie ziua de 31 august ca ”Ziua limbii române”. În expunerea de motive a propunerii legislative, inițiatoriiau considerat că România trebuie să aibă un act normativ menit să protejeze limba noastră care ”reprezintă fundamentul identității naționale, un punct deosebit de important pentru consolidarea unei societăți puternice și unite”.

În cadrul proiectului ANIVERSĂRI CULTURALE,  Ateneul Popular ”Mr. Gh. Pastia”Focșani în parteneriat cu Asociația Culturală BOGDANIA, organizează miercuri, 23 august a.c. la ora 17:00, în sala mare, o activitate culturală-educativă consacrată acestui eveniment. Sunt invitați să participe personalități ale vieții culturale vrâncene, precum și cei care vor să ia parte la această acțiune cu caracter evocator.

Cu această ocazie va avea loc lansarea volumului de versuri ”Scântei de vise” aparținând tinerei poete Luminița Postolache, alături de interpretări muzicale și recitaluri lirice inspirate din producții literare care au pus și pun în valoare varietatea stilistică, bogăția sinonimiilor, frumusețea și prospețimea Limbii Române, o limbă care este vorbită, în lume, de peste 30.000.000 de persoane.

Mediator va fi poetul Ionel Marin, întemeietorul Asociației Culturale BOGDANIA.