twitter
    Aici poate fi si evenimentul sau oferta ta.Gratuit!

FBF.02 - Focsani Blues Festival , Editia.02 , 7-10 Septembrie 2017

www.focsanibluesfestival.ro

Asociația Culturală ESTICA și echipa FBF au onoarea și plăcerea să vă anunțe pe această cale de continuarea ideii lansate anul trecut și anume Ziua "B" - The "B" Day, ziua când orașul Focșani se transformă și se umple de culoare și de informații cu privire la evenimentul din septembrie, cea de a doua ediție a Focșani Blues Festival. Cu speranță că veți fi din nou alături de noi să promovăm împreună acest eveniment deosebit pe care comunitatea îl așteaptă nerăbdătoare, vă punem la dispoziție materiale foto cu artiștii invitați și cu programul complet al evenimentului. Povestea fiecarui artist sau trupe se poate găsi online, atât pe pagina de Facebook, cât și pe pagina oficială, www.focsanibluesfestival.ro

RBC - Romanian Blues Challenge
FBF.02 începe oficial pe data de 7 septembrie 2017, ora 18:30, cu RBC - Romanian Blues Challenge, competiția națională de blues pentru artiști și trupe din România, eveniment ce va avea loc în Sala Ateneului Mr. Gh. Pastia din Focșani, partener al festivalului. RBC este organizat de Asociația Estica, membru activ al EBU - European Blues Union și sprijinit de Fundația Bluesylvania, prin reprezentatul ei, AG Weinberger, care este și membru al juriului. Câștigătorii competiției vor fi răsplătiți de către Asociația ESTICA cu acoperirea totală a costurilor de participare la European Blues Challenge 2018, concurs european ce va avea loc în Norvegia. Asociația ESTICA ar dori ca, prin această initiațivă de a oferi suport și ajutor financiar, să atragă cât mai mulți tineri muzicieni spre acest gen muzical și să încurajeze copiii să privească muzica cu alți ochi și blues-ul în special. De asemenea, am fi foarte bucuroși să avem în viitorul apropiat o trupă sau un artist din Focșani care să participe la concurs. Punctarea și alegerea câștigătorului sunt făcute de public și de juriu, echitabil și profesionist, pe criterii muzicale, prezență scenică, compozitii proprii și carismă.

Ateliere
Vineri, 8 septembrie și sâmbătă, 9 septembrie, au loc 2 ateliere de muzică, cu Vali 'Sir Blues' Racilă, în Foișorul din Parcul Public si cu Raul Kusak, în 2 sesiuni, șn Sala Ateneului Mr. Gh. Pastia, ateliere pentru oameni mici și oameni mari, de chitara și pian, 'condimentate' cu povești de blues.

Show
Vineri, 8 septembrie, ora 18:30, pe scena din Piața Unirii, colegul, prietenul nostru, unul din inițiatorii festivalului, deschide serile de blues și aduce cu el din Canada prieteni și colegi dragi, care abia asteaptă să ne cunoască oamenii și țara. Big Daddy Wilson din USA, Erja Lyytinen din Finlanda și cei 18 muzicieni din Spania, Travellin' Brothers Big Band, în formula completă, vor încheia seara de vineri. În afara lui Chris, care este originar din Focșani, toți ceilalți artiști vizitează România pentru prima data și au ales Focșani Blues Festival să facă asta.

Sâmbătă, 9 septembrie, ora 18:30, începe cu 2 instrumentiști carismatici din Elvetia, The Two, continuă cu King Size Slim și cei trei prieteni, toți din Londra, Marea Britanie, apoi Sax Gordon și trupa vor electriza publicul din Piața Unirii, iar seara se termină în forță cu Annika Chambers, din USA și band-ul ei, The Igor Prado Band, direct din Brazilia. Toți cei prezenți pe scena sunt pentru prima dată în România!

Seara de duminică, 10 septembrie, începe la ora 18:30 cu Joe Rusi, un român originar din Botoșani, stabilit în Norvegia de mulți ani și care este un obișnuit al festivalurilor din țară, pentru prima dată la Focșani, continuă cu Grainne Duffy, din Dublin, Irlanda, apoi Mike Andersen din Danemarca, iar festivalul se încheie cu un spectacol grandios, plin de culoare și carismă, al lui Sugaray Rayford Band. Joe este singurul dintre artiștii de duminică seară care a mai fost în România, toți ceilalți vor fi aici pentru prima dată.

Jam Session
Vineri și sâmbătă, de la ora 24:00, la Restaurantul Intim, vom avea show-ul de după show! Fernet Blues Company, din Brașov, va încălzi instrumentele și atmosfera pentru artiștii și publicul ce vor fi prezenți în Pub după spectacolul din Piața Unirii, iar a doua zi, sâmbătă seara, avem invitați din Chișinău, pe Alys Band.

MC's
Amfitrion și prezentator, MC al FBF.02, este nimeni altul decât Earl Thomas, artist prezent anul trecut pe scena Focșani Blues Festival, ce revine la invitația noastră să fie alături de publicul focșănean. Alături de el, pe scenă, va povesti și va glumi Chris Cigolea.

www.focsanibluesfestival.ro
 www.focsanibluesfestival.ro