twitter
    Aici poate fi si evenimentul sau oferta ta.Gratuit!

Proiectul 'România EduCab' în Vrancea


Biblioteca Judeteană ”Duiliu Zamfirescu” Vrancea organizează, în data de 11 decembrie 2017, începând cu ora 11.00, la sediul central al bibliotecii din strada Mihail Kogălniceanu,  nr. 13, un seminar de informare având ca temă proiectul national România EduCaB.

România EduCaB este o platformă natională, inter-institutională, inter-disciplinară, lansată în 2015, cu scopul de a creste capacitatea bibliotecilor publice de a răspunde nevoilor locale, catalizând resurse educationale pentru activarea unor mecanisme de dezvoltare durabile în comunităti si implicarea diverselor organizatii în implementarea unor proiecte pe domeniul lor de expertiză, lărgindu-se astfel grupul tintă si aria de acoperire. 

Această platformă este în stadiul de implementare în 24 de judete din România, iar iniţiativele proiectului sunt:
•    Lărgirea şi înnoirea fondului de carte şi a materialului educaţional, inclusiv a flotei de calculatoare;
•    Sprijinirea intervenţiilor la nivel de infrastructură fizică (mobilier, amenajări, alte intervenţii legate de ergonomia şi (re)funcţionalizarea spaţiului);
•    Programe educaţionale, i.e. schiţarea şi implmentarea unor iniţiative pe termen scurt şi mediu în domenii cum ar fi: educaţie pentru mobilizare şi angajare comunitară, decriptare mesaj jurnalistic, educaţie cinematografică, patrimoniu cultural, antreprenoriat social, initiaţive culturale şi sociale, limbi străine, educaţie de mediu, agricultură organică, bucătărie tradiţională, nutriţie şi activitate fizică sau dezvoltare comunitară.
Toate aceste initiaţive depind de nevoile locale şi de planul şi strategia bibliotecilor publice partenere în implementarea initiaţivelor EduCaB.

Invitatii Bibliotecii Judetene ”Duiliu Zamfirescu” Vrancea care vor prezenta această platformă natională, dar si oportunitătile apărute odată cu intrarea judetului Vrancea în acest proiect vor fi:
•    Mihai LUPU – fondatorul EduCaB, specialist în dezvoltare institutională si comunitară, precum si în campanii de schimbare de comportament si de economia patrimoniului. A început si dezvoltă proiecte în tări ca Indonesia, Nepal, Bangladesh, Tanzania, Senegal si Uganda. Este interesat să inoveze mecanisme organizationale pentru a implementa proiecte de educatie non-formală în comunităti mici si mijlocii.
•    Dr. Claudia Șerbănută – coordonator în judetul Vrancea al proiectului România EduCaB si specialist în biblioteci publice.
•    Susan Schnuer – reprezentant al Centrului Mortenson de la Universitatea din Illinois, Statele Unite. Este trainer si consultant cu experientă internatională de peste 25 de ani în întărirea capacitătii bibliotecilor publice.
•    Alina Calistru - unul dintre fondatorii Asociatiei Funky Citizens, asociatie si care lucrează pe proiecte ce tin de educatie civică si justitie, . Această asociatie dezvoltândă proiecte folosind tehnologia (online) si care are o echipă mare de oameni tineri cu experientă în zona implicării civice, justitiei, bugetelor publice, educaţiei civice, propunându-si să educe si să invite la actiune, încurajând participarea la initiative de responsabilizare în spatiul public.
•    Yvonne Irimescu – coordonatoarea Festivalului Internaţional de Film NeXT şi a Societăţii Culturale NeXT va prezenta (pe Skype) programul de educaţie cinematografică CinEd. Acest program ajută în mod activ la dezvoltarea abilităţilor elevilor de a analiza, înţelege şi interpreta un mesaj audiovizual si este o oprtunitate pentru bibliotecari de a învăta de la specialisti să dezvolte astfel de abilităti în rândul copiilor si al tinerilor.

Sunt invitati să participe si reprezentanti ai autoritătilor locale, mass-media, ONG-urilor si ai altor institutii publice sau private care pot deveni parteneri si sustinători ai programelor si proiectelor derulate în bibliotecile publice vrâncene.

Vă asteptăm cu drag!