twitter
    Aici poate fi si evenimentul sau oferta ta.Gratuit!

Magazinul de papusi @ Ateneul Popular Focsani


Spectacol de balet realizat în cadrul Studioului pentru Copii şi Tineret al Operei Naţionale Bucureşti
Coregrafia: Magdalena Rovinescu

Înfiinţat în anul 1982, Studioul de Balet pentru Copii şi Tineret ce funcţionează în cadrul Operei Naţionale din Bucureşti îşi propune să descopere şi să promoveze tinere talente şi să contribuie la educaţia artistică şi la conturarea unei personalităţi de excepţie.

Viitorii balerini sunt selecţionaţi şi repartizaţi în şapte grupe pentru copii şi adolescenţi între 5 şi 18 ani, în clase specializate în dans clasic, dar şi dans de societate şi contemporan. La sfârşitul fiecărui an, munca lor este aplaudată şi recunoscută în spectacolul devenit deja tradiţional „Magazinul de păpuşi”.

Magdalena Rovinescu, profesoară în cadrul Studioului de Balet pentru Copii şi Tineret, a absolvit Liceul de Coregrafie din Bucureşti şi a studiat la Sankt Petersburg, în Rusia şi la Dresda, în Germania. A primit o diplomă de merit şi Premiul special al juriului pentru cel mai bun profesor de balet la Concursul Internaţional Danza Europa (2010) şi Eurodans (2010).

Rezultatele Studioului de Balet pentru Copii şi Tineret, de-a lungul timpului, s-au reflectat atât în descoperirea de noi nume ale scenei româneşti de dans, cât şi în numeroasele premii şi turnee efectuate în diferite ţări. În anul 2013, Studioul de Balet pentru Copii a câştigat Premiul al II-lea la Dance World Cup, concurs care a avut loc în Marea Britanie.

Preţul unui bilet este de 10 lei de copil.