twitter
    Aici poate fi si evenimentul sau oferta ta.Gratuit!

Pianistul german DIETMAR GRAEF concertează în deschiderea Festivalului Rinascimento Musici


Recitalul cameral care va deschide, vineri, 18 mai 2018, la ora 19:00, cea de-a IV –a ediţie a Festivalului de Muzică Clasică RINASCIMENTO MUSICI este intitulat “De la renaştere la contemporan” şi va fi susţinut de MARCIAN DAVID - vioară,  DIETMAR GRAEF(Germania) – pian. Recitalul va avea loc în Sala Mare a Ateneului Popular.
 
DAVID MARCIAN este absolvent al Conservatorului "G.Enescu" din Iaşi, la clasa de vioară a reputatului prof. Gh.SÎRBU. A urmat cursuri de perfecţionare pentru muzica de cameră cu George Hamza şi Wilhelm G.Berger şi dirijat orchestra cu Mircea Cristescu şi Ovidiu Bălan. În perioada 1976-2010 a ocupat funcţia de prim concertmaestru al Filarmonicii din Iaşi, iar între 1980 şi 1990 a fost angajat în aceeaşi poziţie la  orchestrele Hofersymphoniker şi Stadttheater Trier.
 
Între anii 1990 şi 2000 a activat la orchestra Festivalului de Operă de la Macereta pe post de concertmaestru.
 
In anul 1995 a făcut parte din juriul Concursului internaţional de vioară "Leopold Mozart" de la Augsburg, iar  în anii 1999 şi 2000 a fost preşedintele juriului  la Concursul internaţional de interpretare a muzicii contemporane de la Subiaco [Italia]. A concertat în ţară, cât şi peste hotere atât ca solist, cât şi ca dirijor. A fost angajat dirijor permanent la orchestrele din Botoşani, Vidin şi Piura [Peru]. Este profesor asociat la Universitatea de Arte "G.Enescu".
 
DIETMAR GRAEF a studiat pian, orgă şi compoziţie la Universităţile din Wurtzburg şi Munchen, precum şi dirijat la Academia din Viena. Este doctor în ştiinţe muzicale al Universităţii din Munchen. A concertat ca pianist, organist şi dirijor în America, Asia şi Europa, realizând numeroase emisiuni de radio şi tv., imprimări radio şi CD. A fost distins cu înalte titluri culturale de Preşedinţia Germaniei, de Papa Benedikt şi a participat in jurii la concursuri internaţionale. Se află pentru a patra oară în România.
 
Bilete la Agentia Ateneului Popular la pretul de 20 lei si 15 lei – redus.