twitter
    Aici poate fi si evenimentul sau oferta ta.Gratuit!

BIBLIOVACANȚA, ediția a X-a Cluburile gratuite de vacanță


Secția pentru Copii și Tineret Oana-Diana Renea a Bibliotecii Judeţene Vrancea organizează, în perioada 2 iulie – 2 august 2018,  programul BIBLIOVACANȚA - Cluburile gratuite de vacanță.

Cluburile vor fi organizate  pe două grupe de vârstă, 6-10 ani, respectiv 11-14 ani, fiecare grupă având maxim 15 copii iar înscrierea se face pe baza permisului de intrare la bibliotecă.
Activitățile cluburilor vor fi susținute de cadre didactice, elevi sau studenți voluntari și bibliotecari. Aceștia vor antrena imaginația, curiozitatea şi spontaneitatea copiilor și împreună vor transforma sălile și grădina de vară a  bibliotecii într-un loc de petrecere al timpului liber în mod creativ și educativ.
La cele 5 cluburi de vacanță lectură, desen/ pictură,  handmade, matematică și engleză distractivă, vor participa elevi care doresc să-şi petreacă această vacanţă în mod plăcut și creativ, iar cei mai fideli participanți vor fi recompensați,  la finalul verii, cu diplome de participare și mici surprize. Ca și în anii anteriori vor avea loc Atelierele de Vacantă în siguranță susținute în parteneriat cu IPJ Vrancea.
Biblioteca Judeţeană Duiliu Zamfirescu Vrancea mulțumește în mod deosebit voluntarilor, care au contribuit și continuă să contribuie, la derularea proiectului BIBLIOVACANȚA. ( bibl. Maria-Cristina Olaru - coord. Secţia copii şi tineret).

LUNI: Clubul de handmade: Micii artizani - va fi locul unde hârtia, sfoara, servețele, cartonul sau plasticul vor lua forme meșteșugite în mâinile micilor creatori înscriși la club - sub îndrumarea doamnelor prof. Daniela Claudia Cazacu și elevele voluntare Alexandra Malaicu, Roberta Claudia Anton, Andreea Nedelcu, Roxana Andreea Antonache și Theodor Cazacu. 

MARȚI: Clubul matematicienilor -  Atelierele vor fi  susținute de  doamna profesor Mirela Pîrvu, dascăl dedicat acestei frumoase profesii  care  a ales să împartă bucurie copiilor în vacanța mare. Vor fi jocuri și enigme, probleme distractive, de logică, atenție sau perspicacitate și timpul va trece foarte ușor. Prin intermediul jocului matematic, matematica serioasă se va transforma, îmbrăcând o haină nouă, veselă și atractivă.
MIERCURI : Clubul de lectură: - va antrena elevii în discuții despre cărțile preferate, despre lumea fascinantă a lecturii și a personajelor preferate.  Echipa de voluntari pentru clubul de lectură este formată din doamnele profesoare Pompilia Bărbosu, Maria Cristea, Joghiu Mihaela și Oana Alexe, care își propun ca teme stimularea interesului pentru lectură prin descoperirea textelor literare şi a personajelor, dezvoltarea limbajului literar și exprimarea liberă a creativității. Elevii voluntari la acest club vor fi:  Andreea Stoica, Teodora Bianca Cristea  și Andrei Emilian Cristea.

JOI: Clubul de desen: Colorăm copilăria- destinat celor care le place să picteze și să vadă lumea în culori, clubul va fi o adevărată provocare pentru micii artiști, care vor beneficia la sfârșitul clubului și de un vernisaj al lucrărilor realizate pe parcursul atelierelor. Anul acesta clubul va fi derulat cu sprijinul unei echipe de profesori de la Liceul de artă Gh. Tătărăscu formată din Laura Dumitru, Claudia Lascan, Ștefan Dumitru și Mihai Lăduncă cărora li se alătură prof. înv. preșcolar Virginia Dorobăț.

VINERI : La Clubul de engleză: English for holiday- coordonaţi de d-na. Marilena Şerbănuţ (trainer certificat ANC) micii participanți, vor conversa, vor dansa și vor participa la activități interactive de dezvoltare a vocabularului. Vor petrece timp de calitate,  vor căuta  și descoperi comori în bibliotecă.  Elevii voluntarii ai clubului vor fi Miruna Mărgel și Codrin Ghidiu.

NOTA*:  primul CLUB DE ENGLEZA se va tine MARTI, 10 IULIE

VACANȚĂ ÎN SIGURANȚĂ : Vineri,  6 iulie prin Programul  BIBLIOvacanța se va derula și atelierul de educație preventiv educativă. Acesta va fi derulat în parteneriat cu Compartimentului de analiză și prevenire a criminalității al IPJ Vrancea și susținute prietenos și pe înțelesul copiilor de doamnele cms. Monica Manolache și sbcms. Luminița Lazăr, – care vor prezenta elemente de siguranță pe stradă, acasă sau internet, vor vedea filmulețe și  vor desena.

Dragi copii, vă aşteptăm alături de bibliotecari şi voluntari, pentru a petrece împreună o vacanţă minunată!

Înscrieri în perioada 25- 29 iunie, la sediul Secției pentru Copii și Tineret Oana-Diana Renea, din str. N. Titulescu nr. 12 sau la tel. 0237/626646. Cluburile sunt adresate copiilor între 6-14 ani, înscrierea este gratuită (în baza permisului de bibliotecă) în limita a 15 copii/grupă.