twitter
    Aici poate fi si evenimentul sau oferta ta.Gratuit!

Târgul de Ştiinţă – ediția Tech


Sâmbătă, 2  noiembrie 2019, începând cu ora 11.00, la Sediul Împrumut pentru Adulți din strada Mihail Kogălniceanu, nr. 13, va avea loc Târgul de Ştiinţă – ediția Tech, eveniment la care sunt aşteptaţi să participe copiii şi bibliotecarii din județul Vrancea.

Târgul de Știință este un eveniment tematic organizat în cadrul proiectului “CODE Kids – copiii fac coding în bibliotecile publice”, implementat de Fundația Progress în parteneriat cu Biblioteca JUDEŢEANĂ „Duiliu Zamfirescu” Vrancea și alte 4 biblioteci publice din județul Vrancea (Biblioteca Comunală din Bordești, Biblioteca Comunală din Boghești, Mărășești și Gugești) și finanțat de Romanian-American Foundation.

„Proiectul Code Kids se află deja la al doilea an de existență, iar Târgul de Știință este rezultatul muncii acestor copii dedicați, care au călcat pragul bibliotecii noastre în fiecare săptămână, au deprins primele noțiuni de programare, de web design și au demonstrat că pasiunea pentru tehnologie se îmbină cu biblioteca, unde vor găsi mereu răspuns la toate întrebările.

Ne bucurăm să avem alături de noi cluburile de robotică de la Colegiul Național „Unirea”, Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” și Colegiul Tehnic „Edmond Nicolau”, clubul de Code Kids de la Biblioteca Comunală Boghești și clubul Code Kids de la Biblioteca Comunală Bordești” - Diana Rădună, coordonator Code Kids Vrancea.

Scopul acestui proiect vizează crearea unei mișcări de coding și STEM în care copii, tineri și bibliotecari din mediul rural și urban mic își dezvoltă competențele digitale și se implică în viața comunității din care provin prin rezolvarea unor teme digitale creative. Prin activitățile de formare și atelierele organizate în cadrul acestui proiect este deschisă o altă fereastră către explorarea lumii digitale cu oportunitățile sale de dezvoltare și învățare. Evenimentul este organizat în parteneriat cu Fundaţia Progress, CODE Kids România şi Simplon România.

Vă așteptăm cu drag, pe toți cei interesați, să interacționați cu generația viitoare și proiectele lor minunate.