twitter
    Aici poate fi si evenimentul sau oferta ta.Gratuit!

Workshop 'Influențele psihomotricității asupra dezvoltării limbajului' @ DGASPC Vrancea

Focșani, 23 iulie 2024 - Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Vrancea (D.G.A.S.P.C. Vrancea), prin intermediul Centrului de Zi de Recuperare și Reabilitare Copii cu Dizabilități Focșani, organizează workshop-ul cu tema ‘Influențele psihomotricității asupra dezvoltării limbajului’, în cadrul programului ”Școala părinților”, workshop ce va avea loc în data de 26 iulie 2024.

Limbajul reprezintă totalitatea deprinderilor necesare pentru comunicare. Comunicarea cuprinde atât procesul de transmitere a mesajului – limbajul expresiv, cât și procesul de recepționare a mesajului – limbajul receptiv. Limbajul expresiv este alcătuit din partea verbală-vorbirea, dar și partea nonverbala – mimica și gesturile.
Comunicarea începe încă de la naștere și se dezvoltă treptat, o dată cu creșterea copilului. Limbajul copilului este un element foarte important al dezvoltării lui, dar şi un indicator semnificativ, pentru părinţi, atunci când evoluţia copilului nu este una normală, dezirabilă. Limbajul constituie, încă de la începutul vieţii unui copil, liantul cu lumea înconjurătoare. Preachiziţiile şi elementele de psihomotricitate stau la baza dezvoltării limbajului oral. La baza comunicării se află limbajul, dar acesta nu există ca o entitate independentă, ci drept o componentă a unui sistem cu funcţie de comunicare.
Psihomotricitatea este una dintre formele de adaptare la lumea exterioara care ii permite copilului sa desfasoare concomitant o activitate de explorare si una intelectuala, implicandu-se cu intreaga sa personalitate.

Pentru mai multe informații vă așteptăm la workshop. Accesul este gratuit - în limita locurilor disponibile. Pentru înscrieri, vă rugăm să contactați Centrul de Zi de Recuperare și Reabilitare Copii cu Dizabilități Focșani, la numărul de telefon 0237/626.766.


Detalii despre workshop:
Titlu: Influențele psihomotricității asupra dezvoltării limbajului
Organizator: Centrul de Zi de Recuperare și Reabilitare Copii cu Dizabilități Focșani
Susținut de: Logoped Chirița Cătălina
Data: 26.07.2024, de la ora 13.00
Adresă: Focșani, Str. 8 Martie nr. 1