twitter
    Aici poate fi si evenimentul sau oferta ta.Gratuit!

Alegeri in Consiliile Scolare ale Elevilor

 
 
Dacă esti unul din elevii care vor o schimbare, sunt mereu agitati, activi si cu multe idei îndrăznete, nu ezita să aplici, mai întâi, pentru una din functiile din Consiliul Școlar al Elevilor, depunându-ți candidatura pe platforma suport a Consiliului Naţional al Elevilor, Wedu.ro, în perioada 25 septembrie – 5 octombrie. Urmează paşii procesului electoral, prezentaţi pe site-ul CNE (www.consiliulelevilor.org) şi obţine votul colegilor tăi! Vei deveni reprezentantul elevilor din şcoala ta în structurile superioare ale Consiliului Național al Elevilor şi în relaţie cu instituţiile de învăţământ.
 
 

Poti candida pentru oricare din funcţiile care alcătuiesc Consiliile Şcolare ale Elevilor: preşedinte, vicepreşedinte, secretar sau pentru director al unuia dintre cele cinci departamente: Avocatul Elevului; Mobilitate, Informare, Formare şi Consiliere; Concursuri, Activităţi Şcolare şi Extraşcolare; Cultură şi Programe Şcolare sau Sport şi Programe de Tineret.

Elevii claselor IX-XII pot candida pentru orice funcţie din Consiliul Şcolar al Elevilor, cu menţiunea că elevii claselor a XII-a pot candida doar pentru funcţiile aferente departamentelor menţionate anterior.

Iar dacă nu candidezi pentru una din funcţiile CȘE, fii responsabil şi află cine îţi sunt colegii care vor să te reprezinte. Pune-le întrebări, analizează-le planurile pe care le au și votează-l pe cel mai bun! Alegerile pentru CȘE vor avea loc în fiecare unitate de învăţământ liceal din ţară, de stat sau privat, în perioada 15 octombrie – 19 octombrie.

Alegerile pentru CSE sunt destinate tuturor elevilor de liceu din România. Participarea activă la vot garantează un rezultat al alegerilor benefic şi responsabil pentru fiecare structură a Consiliului Elevilor, votul fiind modalitatea directă a elevilor de a-şi alege reprezentanţii. Candidaţii fiecărei unităţi de învăţământ vor fi disponibili pe platforma Wedu (www.wedu.ro).