twitter
    Aici poate fi si evenimentul sau oferta ta.Gratuit!

Ziua Educaţiei Nonformale @ Focsani


Proiect National 'Ziua Educaţiei Nonformale', 28-29 septembrie 2012

Cea mai lungă zi din an este în septembrie!
În România, cea mai lungă zi din an este Ziua Educaţiei Nonformale - o zi care face cât două! Vino între 28-29 septembrie 2012 la evenimentele pe care le pregătim în oraşul nostru şi descoperă educaţia nonformală.
-    peste 30 de localităţi cu peste 200 de evenimente –

Eveniment organizat în cadrul  proiectului N.O.N.F.O.R.M.A.L. implementat de catre Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile impreuna cu partenerii sai: Agentia Nationala pentru Programe Comunitare in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale si Institutul de Stiinte ale Educatiei.

Pentru ca nonformalul merita sa fie si in comunitatea ta!

- Ce se intampla? Ziua Educatiei Nonformale
- De ce se intampla? Pentru ca vrem sa facem cunostinta publicului larg cu educatia nonformala
- Unde se intampla? In orice comunitate din intreaga tara
- Cand se intampla? 28 si 29 septembrie 2012 (si noaptea dintre)
- Cine o sa o faca? Oricine este interesat sa promoveze activ educatia nonformala
- Cum o sa o faca? Prin activitati si metode de educatie nonformala organizate in aceste doua zile (si o noapte) in diverse locatii si contexte
 
De ce acest eveniment?

Pentru ca stim cu totii ca educatia nonformala este o componenta esentiala a educatiei pe tot parcursul vietii si suntem constienti de valentele educative ale muncii noastre, pentru ca vrem sa promovam beneficiile si valorile educationale, pentru ca vrem sa promovam ideea ca oricine poate sa invete oricand si oriunde!
Pentru ca e timpul ca educatia nonformala sa iasa in lumina reflectoarelor, in fata publicului larg!

Ce se va intampla?

Se poate realiza o varietate larga de activitati, de la activitati mici, punctuale in diferite spatii, la evenimente stradale, mai mari, cu activitati care mai de care mai diverse. Doar imaginatia este limita si faptul ca trebuie sa fie activitati de educatie nonformala.
Ateliere de origami si quilling, piese de teatru forum, proiectii de filme, mini training-uri, expozitii de fotografie, cafenele publice, dezbateri, evenimente de promovarea a educatiei nonformale, vanatori de comori, city quest-uri…
sunt doar cateva din multele exemple de activitati care ar putea sa fie realizate in cea mai nonformala zi a anului! 



Activităţi desfăşurate în Focşani

Organizator: Ateneul Popular „Mr.Gh.Pastia” Focşani
Persoană de contact: Odette Irimiea, coordonator proiect
Telefon: 0727 010 467, e-mail: odetaro@yahoo.com
Parteneri: Şcoala Postliceală Sanitară „Hippocrate”, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Vrancea, Fundaţia Sahaja-Yoga România

Vineri, 28 septembrie, ora 12:00

Educaţia nonformală iese în stradă! Minte sănătoasă în corp sănătos! – o echipă de tineri de la Şcoala Postliceală Sanitară „Hippocrate” va realiza 4 miniateliere de-a lungul unui traseu ales în oraş: 2 pe stradă, 2 în instituţii. Miniatelierele, 2 intitulate Minte sănătoasă şi alte 2 intitulate Corp sănătos, vor fi legate prin oferirea pe traseu de îmbrăţişări gratuite, mesaje de la Înger şi glume de la Joker.

Pentru ateliere: O parte dintre tineri vor reprezenta fructe şi legume – element de costum sau  vor purta un însemn – o altă parte vor reprezenta vitamine, nutrienţi şi oligoelemente. Fiecare va avea şi un număr de fluturaşi care vor conţine informaţii despre structura şi rolulul lor în consolidarea sănătăţii, care vor fi distribuiţi în timpul atelierului. Desigur, vor fi figurate apa, aerul curat, mişcarea şi soarele. De asemenea, mai avem 2 personaje reprezentate: cele 2 emisfere cerebrale. Vom avea, de asemenea, un îngeraş, care va împărţi „daruri” – mesaje de suflet. Şi un Joker, care va împărţi „daruri” – glume.

Modalităţi de educaţie nonformală: Jocuri de simulare, jocuri de rol, interviul, investigaţia, conştientizarea, îmbrăţişările, împărţire de fluturaşi informativi.

Ora 19:00 - Grădina publică
Educaţie nonformală prin artă! Atelierele integrART. Scot la iveala toata lumina din mine! - lansare album muzică tânără: „Experimentul alb” compozitor, textier şi interpret Alexandru Lişman.

Proiectul “Atelierele IntegrART”, cuprinde activităţi de educaţie nonformală având între obiective dezvoltarea capacităţii tinerilor de a se exprima cultural,  de a dialoga asertiv şi intercultural, de a se descoperi pe sine în raport cu ceilalţi, de a face lucruri împreună.

Sâmbătă, 29 septembrie, ora 18:00 – sala „Mr.Gh.Pastia” a Ateneul Popular
Concert de muzică sufi şi muzică clasică indiană „Odes to The Divine”, susţinut de un grup de muzicieni din India. Intrarea liberă.
Organizator: Fundaţia Sahaja-Yoga România