twitter
    Aici poate fi si evenimentul sau oferta ta.Gratuit!

Noutăți despre Digitales la Biblioteca


În săptămâna 8 – 12 aprilie 2013, la Centrul de Formare Profesională al Bibliotecii Județene Vrancea se desfășoară cursul ”DigiTales – Altfel de povești” pentru bibliotecarii școlari și cadrele didactice din județul Vrancea. Cursul are loc în cadrul parteneriatului încheiat la începutul acestui an, de Biblioteca Județeană ”Duiliu Zamfirescu” Vrancea și Casa Corpului Didactic ”Simion Mehedinți” Focșani și participanții vor învăța să utilizeze metodologia DigiTales  pentru a crea altfel de povești, folosind instrumente bazate pe calculator.


Astfel, Stela Stănoiu, bibliotecar la Casa Corpului Didactic ”Simion Mehedinți” Focșani, Păuna Ceacă, bibliotecar la Liceul de Artă ”Gh. Tattarescu” Focșani, Ciprian Olariu, profesor documentarist la Școala Gimnazială din comuna Vizantea-Răzășeasca, Liliana Leonte, bibliotecar la Școala ”Anghel Saligni” Focșani, Claudia Enache, profesor metodist la Casa Corpului Didactic ”Simion Mehedinți” Focșani, Doina Dima și Luminița Turbatu, educatoare la Grădinița cu PP Nr. 18 Focșani și Rodica Leica, educator la Grădinița cu PN Nr. 4 Focșani vor ști să răspundă, după această săptămână, la următoarele întrebări:

De ce DIGITALES? De ce POVESTIRE DIGITALĂ?

Pentru cei care vor să afle mai multe, le și răspundem acum:

Pentru că ne permite să îi invităm pe alții să ne fie părtași la ceva și să reflectăm asupra trecutului nostru, construind astfel comunități, în jurul gândurilor și ideilor împărtășite.

Pentru că toată lumea are multe povesti de spus iar ritualul de a împărtăşi descoperiri despre viaţă poate fi extrem de valoros atât pentru cei care vorbesc dar şi pentru cei care poartă mărturie.  Oamenii se pot vedea, auzi şi pot percepe lumea în moduri diferite. Aceasta înseamnă că formulările şi abordările pe care le iau pentru a spune poveşti sunt, de asemenea, foarte diferite.

Pentru că permit păstrarea digitală a identității culturale a comunităților, alfabetizarea digitală,  incluziunea digitală a unor grupuri vulnerabile dar și pentru că această metodologie poate contribui la îmbunătățirea actului educațional și la extinderea serviciilor pe care bibliotecile le pot oferi comunităților

Povestirile pot varia în lungime, dar cele mai multe povești pot avea, de obicei, între două şi zece minute. Acestea pot fi utilizate în materie de învățământ, sănătate publică, asistenţă medicală, servicii sociale şi dezvoltarea internaţională, muzee, biblioteci și prin PARTAJARE pot duce la SCHIMBĂRI POZITIVE în viața oamenilor.

Cei care își doresc să învețe despre metodologia DIGITALES dar și despre cum să spui altfel de povești se pot înscrie la cursul nostru și în funcție de grupele formate se vor stabili și perioadele de desfășurare. Înscrieri se fac la telefon 0237 / 626646 sau direct, la Secția pentru Copii și Tineret, str. Nicolae Titulescu, nr. 12, persoană de contact, Margareta Tătăruș.