twitter
    Aici poate fi si evenimentul sau oferta ta.Gratuit!

La Biblioteca încep înscrierile pentru Cluburile gratuite din perioada verii



La Biblioteca Județeană Duiliu Zamfirescu Vrancea  încep, de astăzi, înscrierile la cele 5 cluburi și ateliere gratuite, dedicate copiilor și adolescenților focșăneni. Ateliere creative, lectură și cursuri interactive pentru copii și adolescenți, bucuria de a învăța și a descoperi dar și distracție cât cuprinde, muzică și surprize vă așteaptă toate, la Secția pentru Copii și Tineret a Bibliotecii Județene , începând cu data de 3 iunie 2013, în fiecare după-amiază din zi a săptămânii.


În această săptămână au loc și cursurile de instruire a voluntarilor – elevi, cadre didactice și persoane cu aptitudini de comunicare din județul Vrancea, cu ajutorul cărora BIBLIOTECA este pregătită să transforme orele pe care copilul sau adolescentul dumneavoastră le va petrece la bibliotecă, într-un tărâm magic, fabulos, de care să se bucure cu folos, învățând lucruri noi și interesante sub supraveghere permanentă. 

Pentru că grupele vor fi formate din maxim 10 participanți / grupă, trebuie să vă grăbiți și să sunați pentru înscrieri la telefon 0237 / 626646 sau să veniți personal la Secția pentru Copii și Tineret, str. Nicolae Titulescu, nr. 12. Detalii găsiți pe blogul secției: http://bibliotecacopiifocsani.wordpress.com dar și pe site-ul Bibliotecii Județene Vrancea: www.bjvrancea.ro

Clubul de Lectură ”Taraba poveștilor”
Pentru cei care iubesc lectura, discuțiile despre cărțile preferate și vor să-și facă noi prieteni personaje de poveste sau de viață, le oferim posibilitatea să se înscrie la clubul ”Taraba poveștilor”. Vom fi împreună într-un spațiu relaxat, în care să citim, să dezbatem și să călătorim în lumea fascinantă a cărților bune dar și a personajelor preferate. De ce? Pentru că la biblioteca noastră vor putea învăța să iubească lecturile, să-și dezvolte gândirea, creativitatea, vocabularul și să învețe să-și exprime liber propriile trăiri și emoții.

Prin aceste activități, ne propunem…
•    Să le insuflăm pasiunea de a citi, de a scrie.
•    Să stimulam dezvoltarea gândirii și a vorbirii.
•    Să încurajam creativitatea și libertatea de exprimare.
Structura programului:
•    Vârsta: copii cu vârsta cuprinsă intre 0 – 18 ani, în grupuri diferenţiate pe categorii de vârstă
•    Frecventa: 1 ședință / săptămână
•    Durata unei ședințe: 20 minute pentru cei cu vârsta între 0-3 ani, 40 de minute pentru preșcolari, 60 de minute pentru școlari, 120 minute pentru adolescenți.

Clubul ”Povestașilor IT”
Scriind propriile poveşti copii și adolescenții vor descoperi că acestea au viaţă. Le vor spune cu ajutorul metodologiei DigiTales, reușind să dea glas propriilor personaje, prin creativitate și imaginaţie, contribuind la schimbarea unor atitudini și comportamente.
Astfel, vom scrie împreună poveşti, le putem desena și apoi fotografia, vom căuta muzica ce ne-o inspiră povestea şi, la final, vom utiliza programul Windows Live Movie Maker pentru a realiza poveștile digitale. La sfârșitul atelierului vor fi invitaţi părinţii, bunicii și frații pentru a  viziona împreună creațiile copiilor.
Participanții vor petrece 2 ore, învăţând tainele scrisului, având posibilitatea să-şi dezvolte imaginaţia, creativitatea, vocabularul şi să găsească încrederea de a-şi exprima liber propriile trăiri şi emoţii. Vor învăța diverse programe de calculator și totul se va desfăşura într-o atmosferă relaxantă, sub atenta îndrumare a unui coordonator experimentat.

Prin aceste activităţi cu dublu rol atât în îmbunătățirea vieții copilului, cât și în abordarea unor noțiuni de baza în utilizarea computerului, ne propunem:
•    Să le stimulăm creativitatea și imaginația
•    Să le insuflăm pasiunea de a citi şi de a scrie
•    Să stimulăm dezvoltarea vorbirii, încrederea în sine şi libertatea de exprimare.
•    Dezvoltarea spiritului de echipă
•    Utilizarea corecta a calculatorului, internetului  și a unor programe diverse de calculator

Structura programului:
•    Vârsta: copii și adolescenți cu vârsta cuprinsă între 8 – 16 ani, în grupuri diferenţiate pe categorii de vârstă și competențe IT deținute.
•    Nr. de ședințe: 10 ședințe
•    Frecvența: 1 ședință / săptămână
•    Durata: 2 ore / ședință

Clubul ”DecoArt”

Pentru cei cărora le place să deseneze, să lucreze cu diferite materiale în domeniul handmade, am pregătit  Clubul ”DecoArt”. Astfel, toată lumea va fi fericită: copiii își vor etala talentele, iar părinții le vor putea urmări operele expuse, nu doar acasă ci și la bibliotecă.
Copiii, cu vârsta între 7 și 13 ani, pot învăța la ”DecoArt” mai multe tehnici și noțiuni elementare de desen și creații handmade iar imaginația lor se va dezvolta într-un mod creativ, desenul și pictura fiind o modalitate extraordinară de liberă exprimare iar copiii se vor simți niște adevărați artiști!

Structura programului:
•    Cursul este împărţit în module a câte 6 şedinţe.
•    O şedinţă durează 60 de minute.
•    Clubul se organizează o dată pe săptămână.
•    Vârsta: copii și preadolescenți cu vârsta cuprinsă între 7 – 14 ani.

Clubul ”Muzicanții din…bibliotecă”

Cu toți am cântat sau cântăm în continuare, chiar dacă ni se spune că nu avem voce sau ureche muzicală. Cu toții știm că un copil care cântă este un copil fericit și sănătos. La Clubul de muzică al bibliotecii, cu toții vom cânta și mai mult! Și mai bine!
La bibliotecă, ei vor învăța să cânte în joacă – cu vocea, vor face exerciții vocale, își vor folosi imaginația, vor experimenta ritmul și își vor dezvolta auzul muzical. Vor învăța să se relaxeze prin muzică și vor face audiții din muzica lumii, cu povești și legende pe marginea lor, istorisiri despre cum se cântă și cum se trăiește acolo. Cu alte cuvinte, vor da frâu liber creativității și inspirației, începând – prin joc – să înțeleagă și să învețe cu adevărat muzica.

Structura programului
•    Şedinţa durează 60 de minute
•    Frecvența este de 1 şedinţă / săptămână
•    Vârsta: copii și adolescenți cu vârsta cuprinsă între 8 – 14 ani, în grupuri diferenţiate pe categorii de vârstă.

Club de Bune maniere online și offline

De ce avem nevoie de bune maniere? Atât în viaţa de zi cu zi, cât şi în interacţiunea online, bunele maniere sunt cheia supravieţuirii contactului cu cei din jur. Bunele maniere înseamnă să faci față cu umor, inteligență și respect interacțiunilor sociale.
Pentru aceasta vom învăța împreună, în cadrul cursului de bune maniere în viața de zi cu zi dar și pe internet, un set de reguli care pornesc de la idea că importanța cea mai mare o are nu modul în care ții furculița la masă, de exemplu, ci considerația pe care o arăți celorlalți însușindu-ți un comportament civilizat și elegant.
Un copil sau un adolescent independent este unul care știe cum să se comporte, cum să se prezinte, cum să reacționeze fără a fi asistat în permanență de către un adult. Așa a apărut ideea Clubului bunelor maniere. Aici, pe parcursul a 8 ateliere, copiii, adolescenții și, o dată cu ei și adulții, vor descoperi că “independent” poate fi sinonim cu “manierat”, “descurcăreț”, “ascultător”.

Structura programului
•    Fiecare grupă va parcurge cele 8 ateliere
•    Frecvența este de o şedinţă pe săptămână,
•    Fiecare ședință durează 60 minute
•    Vârsta: copii și adolescenți cu vârsta cuprinsă între 8 – 18 ani, în grupuri diferenţiate pe categorii de vârstă.