twitter
    Aici poate fi si evenimentul sau oferta ta.Gratuit!

Potpourri si a noua saptamana in Sicilia


Vă spuneam dragilor că săptămâna trecută am avut parte de o frumoasă vacanţă de Paşti pe care mi-am petrecut-o vizitând puţin câteva locuri minunate din apropierea Messinei dar şi din Calabria, inclusiv oraşul Reggio Calabria – reşedinţa de provincie, să spunem aşa.


Am avut o săptămână încărcată în care am avut călătorit în Catania- oraşul marelui compozitor Vincenzo Bellini, Milazzo, un frumos orăşel înconjurat de ziduri aproape de Messina, Taormina, perla Siciliei şi Reggio Calabria.

Catania este situat pe coasta de est a Siciliei, la poalele Muntelui Etna, cel mai mare vulcan din Europa. Este al doilea mare oraș din Sicilia cu o zona metropolitană și este bine cunoscut pentru arhitectura sa barocă specială și design urban extraordinar (zona centrală a orașului este pe lista UNESCO a Patrimoniului Mondial, ca parte a oraşelor aparţinând barocului târziu de la val de Noto), consecințele erupţiei vulcanice din 1669 şi a marelui cutremur din 1693 după care orașul a trebuit să fie reconstruit din temelii.

Oraşul are o istorie datând de 2700 ani, dominată de culturi diferite (colonie greacă, apoi romană, s-a bucurat de o lungă perioadă de strălucire care a continuat şi în epoca bizantină, în cea arabă şi apoi normadă), a fost un centru comercial bogat, în principal datorită portului său.

Catania este situat sub cel mai important vulcan activ din Europa și a fost distrus de mai multe ori în trecut de acesta. Rezultatul, un oraș unde găsiți o mare varietate de peisaje și arhitecturi, o mulțime de clădiri murdare și, de asemenea, foarte multe case abandonate, mai ales în munte. Am vizitat Teatrul Bellini-templul european al muzicii, Piața Domului unde se găsește Catedrala Normandă (sau Domul- catedrala principală a orașului unde se află mormântul compozitorului Vincenzo Bellini), și Fântâna Elephant – simbol al orașului, și intrarea în eleganta Etnea, strada comercială principală. Am fost apoi în Piața Stesicoro, centrul original care conține ruinele Amfiteatrului Roman, Castelul Ursino construit de Frederic al II-lea al Suabiei, Palatul Biscari, mănăstirile benedictine, multe biserici cu arhitectură frumoasă și evident, fântâni, piețele de alimente și pește, aflate chiar sub Piazza del Duomo sunt un loc plin de viață și de culoare pentru localnici și turiști. Piața de pește este cea mai aglomerată și mai exotică din toată Sicilia și se spune că aici se găsesc cele mai bune produse din pește din lume.


Continuarea articolului pe www.potpourri.ro