twitter
    Aici poate fi si evenimentul sau oferta ta.Gratuit!

Lansare de carte 'Mintea de dincolo' de Dumitru Constantin-Dulcan @ Teatrul Municipal Focsani


Lansare de carte 'Mintea de dincolo' de Dumitru Constantin-Dulcan 
la Teatrul Municipal Focsani,
Joi, 6 iunie 2013, de la ora 18:00

După trei decenii de la aparitia cărtii Inteligenta materiei, azi bestseller, Dumitru Constantin-Dulcan vine în fata cititorilor săi cu o lucrare complementară: Mintea de dincolo, în care sintetizează, din punct de vedere stiintific, experienta decorporalizării prin moarte clinică, ajungând, rational, acolo unde omul religios ajunge cu inima. Aparent paradoxal, contrar afirmatiilor stiintei materialiste, autorul demonstrează, cu mijloacele stiintei de azi, ratiunile inimii si ale universului spiritual, contrazicând fericit celebra afirmatie a lui Pascal: „Inima are ratiuni pe care ratiunea nu le cunoaste”. Citind Mintea de dincolo, descoperim „limbajul” comun celor două „instante” dăruite de Creator fiintei umane. Și dacă, asa cum spunea filosoful Mircea Florian, fericirea omului modern constă în echivalarea ratională a dogmelor, Mintea de dincolo ne apropie de acest ideal.

        Există în Mintea de dincolo suficiente elemente pentru a elabora o etică mentală, extrem de necesară nouă, celor de azi, care, în pofida comunicării excesive prin multiple si sofisticate mijloace tehnice, trăim poate în cea mai tristă singurătate publică. Nu suntem singuri în univers, ne spune autorul si suntem direct responsabili, nu doar pentru gesturile noastre, dar si pentru gândurile noastre, care pot influenta instantaneu vietile semenilor nostri.

       Scrisă cu o argumentare riguroasă, greu de contrazis, Mintea de dincolo poate fi un manual al convietuirii si al supravietuirii armonioase, arătând că cel mai de pret dar al omului - iubirea - este si o datorie fundamentală, pentru salvarea tuturor si a fiecăruia în univers.

Profesorul univ. dr. Dumitru Constantin-Dulcan, medic neurolog şi psihiatru, doctor în ştiinţe medicale, este autor a numeroase monografii, tratate, lucrări si cărti de certă valoare stiintifică, dar si eseistică, cu ample deschideri spre fascinantele domenii ale Filosofiei Știintei. A publicat, de-a lungul timpului, „Inteligenţa Materiei” (ediţia a III-a), „În căutarea sensului pierdut”, „Către noi înşine”, „Mintea de dincolo”, apărute la Editura EIKON.