twitter
    Aici poate fi si evenimentul sau oferta ta.Gratuit!

Potpourri si a unsprezecea saptamana in Sicilia




Săptămâna aceasta a fost foarte… veselă si pescărească. Veselă pentru că am petrecut-o alături de “nasurile roșii” de la Asociația VIP Messina, o asociație de clovni care fac voluntariat în spitale și care e prezidată de colega mea de la CESV, Mari Angela, și pescărească pentru că am vizitat Scilla, un orășel de pescari din Calabria unde m-am bucurat de momente de relaxare pe malul mării.

Asociația VIP Messina (Viviamo in Positivo – Să trăim pozitiv) este o altă asociație membră CESV care activează în domeniul voluntariatului și al cărei președinte este Mari Angela Filocamo, colega și prietena mea de la CESV. Înființată în 2004, VIP Messina face parte din rețeaua VIP Italia, o federație care reunește și coordonează 53 de asociații voluntare VIP în teritoriu italian și Republica San Marino.

VIP Messina este formată din voluntari de toate vârstele, misionari ai bucuriei care îmbracă hainele haioase de clovn și care doresc să aducă un zâmbet pe buzele celor care sunt internați în secțiile de pediatrie, hematologie și chirurgie plastică în Spitalul Papardo din Messina, dar și în alte spitale, centre, adăposturi familiale și chiar și în alte țări unde sunt îngrijite persoane cu diverse probleme fizice, psihice sau sociale. Nasurile roșii, cum li se mai spune membrilor acestei asociații, merg în fiecare duminică în spital pentru a bucura pentru câteva ore sufletele suferinde de copii și adulți cu o metodă pe care o denumesc clovnterapia înțeleasă ca și terapie prin dragoste, utilizând jonglerii, micromagie, jocuri, improvizații. Periodic însă, nasurile roșii organizează și întâlniri cu elevii pentru ai sensibiliza cu privire la beneficiile si importanța voluntariatului și a implicării sociale.

Cititi continuarea articolului pe www.potpourri.ro