twitter
    Aici poate fi si evenimentul sau oferta ta.Gratuit!

Cartea inimii, lansată la bibliotecă



Biblioteca Judeteană Duiliu Zamfirescu Vrancea vă invită, joi, 7 august, ora 11,00 la Sediul central  la un eveniment literar prilejuit de lansarea volumului de poezie  Cartea inimii al autorului Hristache Lungu.
Născut în 1933, în satul Rădesti, judetul Galati si stabilit începând cu 1957 în Focsani, poet, pamfletar si jurnalist, Hristache Lungu, ajuns anul acesta la frumoasa vârstă de 81 de ani, a fost inclus încă din anul 2009 în paginile  enciclopediei  spiritualităţii româneşti „Personalităti române si faptele lor”, scrisă de Constantin Toni Dârţu.
 A colaborat timp de 15 ani cu Ziarul de Vrancea, multe dintre creaţiile sale, poezii şi pamflete, fiind publicate la rubrica “Eterna comoară”, creată special pentru poetul Hristache Lungu.
Nume sonore a spiritualitătii românesti ca Mihail Sadoveanu, George Călinescu, Mihai Beniuc sau  Nina Cassian i-au îndrumat pasii ca profesori în cadrul Scolii de literatură si critică literară Mihai Eminescu pe care a urmat-o începând cu anul 1952.
Tot din acea perioadă datează si prietenia cu Nicolae Labis, fapt sustinut de corespondenta dintre cei doi. Hristache Lungu a păstrat până astăzi corespondenta sa cu regretatul poet si scrisorile care încep cu Dragă Hristache si încheiate Cu dragoste Labis vor fi prezentate, în original, cu ocazia acestei lansări.
Volumul de poezie  Cartea inimii,  cuprinde  capitolul autobiografic Amintiri de suflet, un Cuvânt înainte semnat de Irimie Străut, scriitor si critic literar, si fragmente din  corespondenta literară.  
Aparitia acestui volum a fost sustinută financiar de editorul acesteia domnul Constantin Marafet, directorul Editurii Rafet din Râmnicul Sărat.
Volumul va fi prezentat de d-na. Teodora Fîntînaru – director al Bibliotecii Judetene Vrancea, d-na Laura Breană – redactor Monitorul de Vrancea,  dl. Gheorghe Neagu – presedinte al Asociatiei Culturale Duiliu Zamfirescu si nu în ultimul rând de dl. Constantin Marafet editorul cărtii.
Vă asteptăm la Sediul Central al bibliotecii din str. M. Kogălniceanu nr.13 joi, 7 august, ora 11,00   să îl cunoasteti pe cel care prin pasiunea pentru cuvântul scris  a pornit de la “harul lăsat de la Dumnezeu, iubirea fată de om, natură si tot ceea ce mă inconjoară si pierderea mult prea timpurie a prietenului Nicolae Labis”-  poetul Hristache Lungu.