twitter
    Aici poate fi si evenimentul sau oferta ta.Gratuit!

Scriitorul de vagoane a ajuns acasă


Biblioteca Judeteană Duiliu Zamfirescu Vrancea în parteneriat cu Institutia Prefectului Judetul Vrancea vă invită, vineri,  8 august, ora 14,00 la Sediul central  la un eveniment literar prilejuit de lansarea volumului de povestiri  Scriitorul de vagoane si alte povestiri aproape adevărate (apărut la Editura Tracus Arte,  2014) autorul Alex Plescan.

Alexandru Plescan s-a născut în 1967 la Focsani  si este un prozator, dramaturg şi jurnalist de origine română care trăieşte în Noua Zeelandă. "Scriitorul de vagoane" este prima lui apariţie editorială de la plecarea din ţară şi cuprinde scurte povestiri inspirate din propriile călătorii.

A publicat poezie, proză si critică literară în reviste precum "Contrapunct", "Astra", "Viata Românească", "Convorbiri literare" si "România literară", a apărut cu proză scurtă în volumul colectiv ‘Fictiuni’ (Editura ‘Litera’, 1992). Alexandru Plescan scrie în engleza si în română iar  cele mai recente aparitii fiind în revistele "Pro Saeculum" si "Antiteze" (2010). A primit numeroase premii pentru proză si versuri.  

Înainte de a emigra în Noua Zeelandă, Alex Plescan  a fost, pe rând, reporter de ştiri la TVR1, redactor şi realizator de emisiuni pentru diferite canale ale Televiziunii Publice, editor şi producător al primelor ediţii FOCUS - PrimaTV. De asemenea, a produs şi a regizat documentarele TV ‘Undeva la capătul lumii’,‘Tunelul de la capătul tunelului’ (în România) si ‘Big Old Cats’ (în Noua Zeelandă).

În prezenta autorului vor vorbi despre  volumul  Scriitorul de vagoane si alte povestiri aproape adevărate  dna. Teodora Fîntînaru – Director al Bibliotecii Judetene Vrancea, dna profesor Mihaela Neagu, dl Traian Negulescu Director al Directiei Judetene pentru Cultura Vrancea. 

Vă asteptăm, asadar, la o inedită lansare de carte, alături de scriitorul vrâncean ALEX PLESCAN,  vineri, 8 august, ora 14,00 la Sediul Central  al Bibliotecii Judetene Vrancea din str. M Kogălniceanu nr. 13.