twitter
    Aici poate fi si evenimentul sau oferta ta.Gratuit!

Opening Opportunities, ediția a 2-a @ Biblioteca Județeană Vrancea
Pe 23 martie 2015, la Biblioteca Județeană Duiliu Zamfirescu Vrancea, lansăm ediția a doua a Opening Opportunities, un proiect educațional de carieră pentru elevi de liceu, creat de Asociația TechSoup în cadrul programului global Microsoft YouthSpark, și derulat în parteneriat cu Asociația Națională a Bibliotecarilor si Bibliotecilor Publice din România – ANBPR și programul Biblionet România.


Opening Opportunities este un proiect de mentorat de carieră în care elevi de liceu au ocazia să discute direct și să lucreze intens în grupuri de mentorat online restrânse timp de 4 luni cu profesioniști IT din Microsoft România. 

Proiectul se desfășoară simultan, în perioada martie – august 2015, în 14 localități din România - București, Buzău, Brașov, Cluj-Napoca, Focșani, Iași, Onești, Oradea, Piatra Neamț, Râmnicu Vâlcea, Târgoviște, Târgu Jiu, Timișoara și Sibiu – prin facilitarea și coordonarea locală a bibliotecilor județene și municipale membre ANBPR și Biblionet.

În cadrul sesiunilor de mentorat online, desfășurate pe platforma www.openingopportunities.ro, dezvoltată pentru acest proiect, elevii vor putea să afle mai multe despre oportunitățile de carieră din tehnologie și să înțeleagă mai bine abilitățile și cerințele pentru succes în această industrie.

70 de mentori voluntari de la Microsoft România vor participa anul acesta în proiect și vor ajuta elevii de liceu să își exerseze abilitățile antreprenoriale în IT, să facă primii pași spre certificare în tehnologii și să cunoască mai bine opțiunile de carieră pe care le au în acest domeniu.

Îi așteptăm pe toți elevii interesați, luni, 23 martie 2015, de la ora 11.00, la sediul central al Bibliotecii, str. Mihail Kogălniceanu, nr. 13, pentru a afla de la mentorii Microsoft România despre cum poți reuși să-ți alegi o carieră de succes și pentru a se înscrie în program.

Informații suplimentare: Margareta Tătăruș, bibliotecar coordonator program pentru Biblioteca Județeană Vrancea. Telefon: 0237 231161