twitter
    Aici poate fi si evenimentul sau oferta ta.Gratuit!

Poveşti Digitale în proiectul Silver Stories @ Biblioteca



La Biblioteca Județeană Duiliu Zamfirescu Vrancea s-a desfăşurat în yilele de 16-17 marie 2015 Cursul de formare în metodologia Povestirilor Digitale, parte a proiectului Silver Stories (Povestiri de Argint) finanţat de Uniunea Europeană prin programul Leonardo da Vinci. Au participat 9 persoane specializate din cadrul  Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Vrancea care sunt implicate direct  şi lucrează cu diverse categorii defavorizate şi o bibliotecară de la Biblioteca Comunală Gugeşti. 

S-au creat 10 poveşti digitale bazate pe experienţele de viaţă proprii iar participanţii şi-au însuşit tehnica realizării poveştilor digitale fiindu-le stimulată creativitatea şi îmbunătăţite abilităţile digitale.

Silver Stories (2013 – 2015) este un parteneriat ce cuprinde universităţi şi organizaţii neguvernamentale din 6 ţări, condus de către Universitatea din Brighton (Marea Britanie), care vizează cercetarea şi formarea de profesionişti în metodologia povestirilor digitale, implicarea părţilor interesate şi educaţia, pentru a forma formatori din randul persoanelor care lucrează cu grupuri vulnerabile din comunitate şi persoane de vârsta a treia. Prin intermediul povestirilor digitale aceste categorii defavorizate pot folosi mijloacele tehnologiei informatice şi ale internetului contribuind la creşterea abilităţii acestora de a integra mai bine în societate.