twitter
    Aici poate fi si evenimentul sau oferta ta.Gratuit!

Voluntarul John Korst, preşedintele fundaţiei “A Thousand Books”, a sarbatorit Ziua Internationala a Cartii la Colegiul National Al.I.Cuza




Ziua Mondiala a Cartii  (aflata sub patronaj UNESCO) este o sarbatoare mondiala a cartilor si lecturii, marcata in peste 100 de tari din toata lumea.

Unul din obiectivele principale ale acestei sarbatori este de a incuraja copii si tinerii sa exploreze lumea cartilor si lectura prin punerea la dispozitie a oportunitatilor de a avea o carte proprie sau chiar o biblioteca.

La invitatia doamnei profesor de limba engleza Vlasceanu Roxana, voluntarul John Korst a venit si a sarbatorit aceasta zi intr-un mod creativ si folositor pentru elevi. Discutiile au avut loc la biblioteca si in clase. “Elevii au fost foarte incantati de oportunitatea de a vorbi cu un nativ vorbitor de limba engleza. La aceste discutii au participat elevi de la clasa a Va, a IX a, a X a si a XI a. John Korst le-a vorbit despre importanta unei carti in dezvoltarea viitorului adult.Impactul asupra lor a fost unul important, datorita faptului ca discutiile au avut loc in limba engleza. Astfel s-au atins mai multe obiective prin aceasta activitate. Elevii au constientizat atat importanta cititului cat si invatarii unei limbi straine. Elevii unei clase de a IX a au facut schimb de carti cu elevii unei clase de a X a. Fiecare carte a fost insotita de un mesaj pentru viitorul cititor. Activitatea a fost apreciata de elevi si doresc ca astfel de activitati sa devina un obicei. ” Doamnei profesoare Roxana Vlasceanu i s-au alaturat domnul director Poll Marius, doamna director adjunct Neagu Mihaela, doamna bibliotecara Ana Luiza Popescu si doamna profesor de limba engleza Dicu-Serban Alexandra.