twitter
    Aici poate fi si evenimentul sau oferta ta.Gratuit!

BIBLIOTECA - URĂRI ȘI SURPRIZE PENTRU NOUL AN ȘCOLAR



ECHIPA BIBLIOTECII JUDEŢENE “DUILIU ZAMFIRESCU” VRANCEA urează MULT SUCCES ÎN NOUL AN ŞCOLAR, cu rezultate deosebite preşcolarilor, elevilor, studenţilor şi cadrelor didactice.
Toți cititorii elevi ce vor trece pragul bibliotecii la început de an școlar  vor primi în dar un ORAR ȘCOLAR  - cu idei de petrecere a timpului liber și sfaturi. De asemenea orarul poate fi descărcat și de pe site-ul bibliotecii.
În prag de an școlar  a Biblioteca Judeţeană „Duiliu Zamfirescu” Vrancea își așteaptă cititorii cu titluri noi, volume interesante si captivante pentru toate vârstele, cărți din programa școlară , ce vor  diversifica lectura tuturor celor care sunt deja cititori fideli ai bibliotecii  sau  a celor care vor dori să se înscrie pentru prima oară.
Reamintim că înscrierea la bibliotecă este gratuită  pentru orice locuitor din judeţul Vrancea şi se face  în baza cărţii de identitate.
De asemenea,  sunt puse la dispoziţia utilizatorilor o serie de  servicii gratuite: eliberare permis, împrumut la domiciliu/sală lectură, împrumut interbibliotecar, rezervări de carte/prelungiri termene de împrumut prin telefon sau e-mail (cititori@bjvrancea.ro ), acces la programul de legislaţie LEX EXPERT, acces gratuit la Internet în sălile multimedia şi la catalogul on line al bibliotecii (www.bjvrancea.ro ), acces gratuit la Internet pe dispozitivele personale prin  intermediul WiFi,.multiplicări xerox /listări și scanări,  acces gratuit la presa locală și nu în ultimul rând  asistență în căutarea diverselor surse de informare și documentare.  Centrul de formare al bibliotecii oferă o gamă diversificată de cursuri gratuite de formare.

Site-ul bibliotecii www.bjvrancea.ro  oferă informații la zi  cu privire la activitățile și evenimentele culturale ale  bibliotecii, dar și lista noutăților intrate în colecțiile Bibliotecii Județene “Duiliu Zamfirescu”.
Instituția noastră oferă tuturor cititorilor informații și posibilitatea prelungirii termenului de restituire a cărților  - telefonic(la fiecare secție)  sau la adresa de e-mail cititori@bjvrancea.ro.

Odată cu noul an școlar, pentru a facilita și mai mult accesul la informație, SECȚIA ÎMPRUMUT  LA DOMICILIU PENTRU ADULȚI suplimentează numărul de exemplare care pot fi împrumutate pe o perioada de două săptămâni  la 6 cărți din domenii diferite.  Pentru programa școlară, numărul de cărți împrumutate se suplimentează, astfel încât, în termen de o săptămână să poată fi împrumutate până la 3 cărți.
Expoziția interactivă de carte pe diferite teme invită publicul doritor de lectură să descopere noi titluri din literatura străină.
Prin programul Biblioteca dăruiește, cititorii nou înscriși la Secția de împrumut adulți vor primi cadou o carte, la alegere.

Luna septembrie aduce pentru micii cititori ai SECȚIEI PENTRU COPII ȘI TINERET OANA-DIANA RENEA - o expoziție veselă cu imagini, cărți și urări pentru noul an școlar.
De asemenea toți cititorii elevi ce vor trece pragul secției vor primi în dar un orar școlar cu idei de petrecere a timpului liber și sfaturi, realizat de bibliotecarii secției.

Timpul lecturilor de vacanță a trecut, iar anul școlar începe cu noi provocări pentru micuții elevi cărora  secția le pune la dispoziție cele mai noi titluri solicitate prin  programa școlară(achiziționate în urma solicitărilor făcute de cititori în această vară), alături de alte noutăți din domenii diverse.

Bibliotecarii Secției pentru copii și tineret pregătesc un nou proiect, adresat de a această dată adulților și intitulat ȘCOALA PĂRINȚILOR,  proiect ce va debuta în  luna octombrie.