twitter
    Aici poate fi si evenimentul sau oferta ta.Gratuit!

Implică-te! Candidează pentru o funcţie în Consiliul Elevilor!


Odată cu începerea anului şcolar, Consiliul Județean al Elevilor Vrancea a anunţat o nouă serie de alegeri în singurul for reprezentativ al elevilor din România, perioada de depunere începând la data de  14 septembrie și finalizându-se pe data de 30 septembrie.

Cu aceasta ocazie, astăzi, 9 septembrie, a avut loc o Adunare Generală,  cu scopul de a informa reprezentanţii liceelor cu privire la paşi ce trebuie urmaţi în vederea organizării alegerilor.

Orice elev poate candida pentru una dintre funcţiile de preşedinte, vicepreşedinte  şi  secretar al Consiliului Şcolar al Elevilor din liceul său. Depunerea candidaturilor se face atât în format electronic pe platforma suport a Consiliului Național al Elevilor, Waterfall Edu (www.wedu.ro), cât și în format fizic în cadrul Comisiei de Concurs şi Validare.


Calendarul alegerilor pentru Consiliile Școlare al Elevilor – 2015

→Promovarea concursului si depunerea candidaturilor pentru ocuparea funcţiilor CŞE: 14-30 septembrie;
→Validarea candidaturilor online și în format fizic: 1 – 2 octombrie;
→Perioada de desfășurare a campaniei electorale: 1-7 octombrie;
→Perioada de desfășurare a procesului electoral propriu-zis: 8-9 octombrie.

 Dosarul cuprinde formularul de candidatură care este prevazut în anexa 2 din cadrul Metodologiei de Organizare şi Desfăşurare a Alegerilor din cadrul Consiliului Elevilor care se regăseşte
aici.

De asemenea, se vor organiza alegeri şi pentru reprezentantul cu drept de vot al elevilor în Consiliul de Administraţie al unităţilor de învăţământ preuniversitar, conform aceluiaşi calendar ca cel pentru Consiliul Şcolar al Elevilor. Orice elev poate candida cu condiţia să aibă împlinită vârsta de 18 ani, iar dosarul acestuia să cuprindă o scrisoare de intenţie şi o copie de pe buletin.

„Nu fi un simplu spectator, candidează, votează, îmbunătățește! Crezi că ai toate abilităţile necesare pentru a-ţi reprezenta colegii? Nu trebuie să fii olimpic, să fii șeful clasei sau preferatul profesorilor, trebuie doar să te implici și să îți dorești să faci o schimbare pentru tine și pentru colegii tăi. Fii vocea colegilor tăi! Candidează pentru o funcţie în Consiliul Elevilor!” este mesajul pe care îl transmite Consiliul Județean al Elevilor Vrancea tuturor elevilor din județ.