twitter
    Aici poate fi si evenimentul sau oferta ta.Gratuit!

Bibliotecarii publici, facilitatori de servicii pentru comunitate


În perioada 28-29 octombrie 2015 va avea loc la Bușteni cea  de-a  XXVI-a Conferință Națională a  Asociației Naționale a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România (ANBPR), având ca temă Bibliotecarii publici – facilitatori de servicii pentru comunitate. La această conferinţă participă și membri ai Filialei ANBPR Vrancea.

“În cadrul lucrărilor Conferinței, delegația vrânceană, formată din bibliotecari publici de la Biblioteca Județeană Vrancea și din județ,  va prezenta exemple de servicii inovative și va împărtăși idei de proiecte de succes, contribuind astfel la multiplicarea experiențelor profesionale în rândul membrilor Asociației. În acest context, Loredana Iordache, membră a Filialei ANBPR Vrancea, bibliotecar la Biblioteca Publică din Broșteni, județul Vrancea, va  prezentat proiectul Salvează un copac, iar el te va ajuta să crești și să trăiești sănătos!” (Claudia Hanganu – președinte Filiala ANBPR Vrancea).

La acest eveniment sunt așteptați peste 100 de bibliotecari publici, parteneri, colaboratori, dar și reprezentanți ai mediului de business și ONG, precum și oficialități locale.

 „Ca de fiecare dată, ne așteptăm ca această reuniune profesională, dedicată împărtășirii de proiecte și idei inovative, să aducă un plus de valoare activității și proiectelor iniţiate de bibliotecile publice din rețeaua ANBPR. Prin aducerea la rampă a exemplelor de succes din bibliotecile active, întreaga comunitate va beneficia de o creștere consistentă  a calității și diversității serviciilor. Conferința de la Bușteni reprezintă, din acest punct de vedere, o oportunitate de evaluare a stării bibliotecilor, dar și de planificare a unor strategii de modernizare a ofertei acestora, din perspectiva serviciilor pentru comunitate”, a declarat Președintele ANBPR, Dragoș-Adrian Neagu.