twitter
    Aici poate fi si evenimentul sau oferta ta.Gratuit!

Lira Vrânceană, ediția a XV-a



In perioada 28 noiembrie - 01 decembrie 2015 s-a desfășurat la Lepșa, în zona Piatra Ciutei, Festivalul Lira Vrânceană, care a ajuns la a XV-a ediție.
Această ediție s-a desfasurat sub egida proiectului "Dă clic pe voluntariat" fiind un eveniment independent, sustinut 100% prin voluntariat și resurse proprii. 
Cei peste 90 de participanți din Olt, Ialomița, Brăila, Brașov, Galați, Constanța, Neamț, Sibiu, Vâlcea și Vrancea și-au susținut transportul, cazarea, masa și au participat la activitatile organizate în cadrul Lirei Vrâncene.
       
În cele patru zile au fost prezentate fotografii, proiecții video, momente culturale și s-au efectuat drumeții. Momentul folk patriotic a început în primele secunde ale Zilei Naționale cu intonarea imnului național și a continuat până în jurul orei două noaptea. Cadrul hibernal din zona Lepșa a permis parcurgerea a 4 trasee turistice cu grade de dificultate diferite, Cheile Tisitei, Piatra Ciutei, Piatra Alba și Vârful Tisaru.
 
Fasolea cu ciolan nu a lipsit din meniul Festivalului fiind preparată în mod traditional in 6 ore de catre câțiva dintre participanti dintre care s-a evidențiat reprezentantul Fundației de Turism și Ecologie a Dunării de Jos "Ciulinii Băraganului" domnul Dumitru Florin Munteanu.
 
Aceasta ediție a Lirei Vrâncene a fost bogată în evenimente printre care mai amintim:
- sărbatorirea anului nou Dacic pe data de 30  noiembrie cu linte, brânză, șuncă, usturoi, vin, cântec și joc asa cum si dacii făceau;
- sărbatorirea a 20 de ani de existență juridică a Asociației pentru Dezvoltare Durabilă "Focul Viu" prin realizarea unor proiecții video cu momentele importante din viața asociației; 
- donarea de cărți, jucării și haine de către participanții la Lira Vrânceană pentru două familii aflate in dificultate din Vrancea. 
 
Mulțumim tuturor participanților!!