twitter
    Aici poate fi si evenimentul sau oferta ta.Gratuit!

Festivitatea de premiere a CONCURSULUI DE CREAŢIE LITERARĂ 'Oana Diana Renea', ediţia a IV-a


Cea de a IV-a editie a Concursului  de creaţie literară  “Oana  Diana  Renea”, organizat de Biblioteca Judeţeană „Duiliu Zamfirescu” Vrancea,  a ajuns la final. 

Acest concurs, este organizat în memoria poetei Oana Diana Renea, autor de cărţi pentru copii, membru al Uniunii Scriitorilor din România (de la moartea căreia, în acest an se împlinesc 6 ani). Concursul are scopul de  a stimula creaţia literară în rândul copiilor de vârstă şcolară din clasele  I-VIII şi se organizează cu acordul şi sprijinul familiei autoarei – doamna  profesoară Afrodita Renea şi domnul profesor Victor Renea.

 Lucrările premiate în ediţiile anterioare au fost publicate în 2015, în volumul Oana Diana Renea: Biobibliografie, editat de Biblioteca Judeţeană Duiliu Zamfirescu Vrancea si coordonat de Maria-Cristina Olaru, bibliotecar.   

La cele patru ediţii, desfăşurate până acum, au participat peste 430 de elevi ce au fost recompensati cu diplome, premii, cărţi şi rechizite. Tema de anul acesta a fost privită cu seriozitate de participanti si i-a determinat să fie creativi şi să astearnă în pagini poezii frumoase inspirate de plăcerea lecturii, lumea minunată cărţilor si a personajelor de poveste.

Si la această editie am avut plăcuta surpriză ca alături de vrânceni, să se înscrie în concurs si elevi din întreaga tară, iar în lista câstigătorilor din acest an s-au înscris două eleve din judetele Botosani si Galati. Amintim aici din unitătile de învătământ participante la acest concurs: scolile Duiliu Zamfirescu,  Ion Basgan,  Stefan cel Mare,  Anghel Saligni - din Focsani; Răcoasa, Vidra, Golesti, Țifesti din Vrancea si din tară Scoala Stefan cel Mare - Botosani; Lic. Tehn. Sf. Dimitrie - com. Teregova,  Caras-Severin; Scoala Ion Luca,Colegiul Tehnic Dumitru Mangeron – Bacău, si Scoala Lascăr Catargiu - com. Schela, Galati. 

Biblioteca mulţumeşte tuturor elevilor pentru participare şi cadrelor didactice pentru implicarea,  la toate ediţiile concursului, în coordonarea si pregătirea acestora si vă  prezintă cei  trei câstigători din acest an:
Premiul special al juriului - GHINCIA MARIA, cls. a V-a, la Scoala Stefan cel Mare,  Botosani, (prof coord. Cojocariu Gina).
Premiul pentru cls. I-IV - DRAGOMIR LĂCRĂMIOARA ELENA, cls a IV-a, la Scoala Gimnazială Răcoasa, Vrancea, (înv. Obreja Loredana).
 Premiul pentru cls.V-VIII - OBREJA DIANA, cls. a VIII-a, la Scoala Lascăr Catargiu, com. Schela, judetul Galati, (prof. coord. Iconaru Florina). 

Se cuvine să amintim aici şi să mulţumim pentru implicarea în organizarea acestui concurs, colaboratorilor bibliotecii, conf. univ. dr.  Costică Neagu si prof. Valeriu Anghel care, în calitate de membri ai juriului, au sprijinit si în acest an, concursul de creatie literară.

Programul, de anul acesta, dedicat Oanei-Diana Renea, va cuprinde vernisajul expozitiei de carte si imagini, un scurt moment poetic,  prezentarea volumului Oana-Diana Renea -Biobibliografie, alocutiunile membrilor juriului, sesiunea de acordare a premiilor si a diplomelor de participare a elevilor,  urmate de un moment comemorativ în care cei prezenti vor depune flori la bustul scriitoarei Oana-Diana Renea.

Momentul dedicat poetei va fi pus în scenă de elevii  Şcolii Ştefan cel Mare Focşani, coordonaţi de doamnele Huzuneanu Valentina, Rosu Corina - învăţătoare si Elena Blănaru - bibliotecar.