twitter
    Aici poate fi si evenimentul sau oferta ta.Gratuit!

Sărbătorim Crăciunul @ Bibliotecă


Atmosferă proprie sărbătorilor de iarnă, bucurie, emoţie, încântare - sunt câteva coordonate care au animat în aceste zile Secţia pentru copii şi tineret Oana-Diana Renea a Bibliotecii Judeţene Duiliu Zamfirescu Vrancea.

Colindul la bibliotecă a debutat cu serbarea-spectacol pe care au oferit-o elevii de la Şcoala Duiliu Zamfirescu şi Şcoala Gimnazială nr. 7 din Focşani.

Coordonaţi de doamnele profesoare Roxana Stoian şi Irina Nenciu, peste 30 de copii de la cele două şcoli au cântat, au recitat şi au fost actori la evenimentul  La magie de Noël. Acest eveniment cultural a cuprins  piesa de teatru  Père Noël et les cadeaux, poezii şi colinde în limba franceză şi română.

Având ca tematică Sfânta Sărbătoare a Crăciunului, evenimentul a fost urmat de vizita copiilor din Şcoala Gimnazială Păuleşti, sat Fundătura, care, însoţiţi fiind de către doamnele profesoare Adriana Cherciu şi Bogdan Liliana, au descoperit lumea cărţilor şi pe cea a poveştilor de iarnă la bibliotecă.

Colindele tradiţionale interpretate cu măiestrie de glasuri expresive  au fost aduse în bibliotecă de elevi şi preşcolari, costumaţi în port popular specific zonei. Cei mici au primit în dar, din partea  Secţiei pentru copii şi tineret Oana-Diana Renea, cărţi pentru biblioteca şcolii din localitate.

Elevii Şcolii Gimnaziale Ţifeşti au colindat la bibliotecă şi au realizat o expoziţie de felicitări şi ornamente sub titlul Târg de Crăciun, activităţi din cadrul Proiectului european Erasmus+ .