twitter
    Aici poate fi si evenimentul sau oferta ta.Gratuit!

AMC Fest 2017 @ Colegiul National 'Unirea' Focsani



AMC fest a apărut în urma proiectului Exceptionalii când Marian si Cristina au avut parte de acel moment când îti doresti să fii schimbarea pe care vrei să o vezi în lume. Astfel, pe parcursul ultimelor două luni a fost creată prima editie a caravanei-festival care îsi propune o experientă de învătare autentică si memorabilă, care să combine atmosfera de festival cu educatia nonformală.

„Proiectul este despre Acel Moment Când ne-am decis să ne luăm inima în dinti si să fim schimbarea pe care vrem să o vedem în lume, asa că, timp de 2 zile, vrem să aducem într-un liceu oameni ce ne-au inspirat pe noi si care au ceva de transmis, workshop-uri si multe alte surprize. De ce într-un liceu? Pentru că vrem să punem accentul pe educatia care nu se face în scoală, dar care este extrem de importantă pentru dezvoltarea personală a fiecărui tânăr.”

Prima zi a fost destinată povestilor unor oameni speciali si interactiunii dintre participanti si speakeri. Accentul a fost pus pe a asculta, a pune întrebări, a primi răspuns si a-ti face noi prieteni descoperindu-i pe oamenii din fata ta si în acelasi timp pe tine. De la un organizator de evenimente si un mentor mult apreciat, la un artist experimentat, pasionat de fotografie si trenuri, la un iubitor al educatiei bazate pe libertate si descoperire de sine, până la tânărul aflat la începutul călătoriei sale.

Cea de-a doua zi a vizat teoria, practica si descoperirea de noi pasiuni prin intermediul creatiei, designului grafic, fotografiei, teatrului si space paintingului. Trainerii pe care i-am ales sunt oamenii de la care ne-am fi dorit noi să învătăm, oameni care nu sunt doar pasionati de ceea ce fac, ci doresc să împartă din cunostintele lor, din experientele lor si să ajute noua generatie să iasă din zona de confort.

A fost distractie, a fost comunicare, a fost căldură, a fost sclipire si au fost oamenii exceptionali pe care îi căutam. Scopul a fost atins chiar dacă nu s-a lucrat ca la carte si nu s-a urmat cu sfintenie metoda traditională, ci una mai nonformală. 

AMC fest este despre oameni si povesti, despre educatie nonformală si distractie, despre sclipici si zâmbete, despre pasiuni si curaj, despre a te juca si a risca, despre tânărul unic si potentialul său nelimitat.

Multumim partenerilor, sponsorilor, speakerilor, trainerilor si voluntarilor incredibili care au crezut în initiativa noastră si au făcut din proiectul nostru o experientă fără precedent, exact ceea ce ne-am dorit să dăruim comunitătii vrâncene.