twitter
    Aici poate fi si evenimentul sau oferta ta.Gratuit!

Săptămâna Prevenirii Criminalitătii @ Biblioteca Judeteana Vrancea


La Sectia pentru copii si tineret Oana Diana Renea a Bibliotecii Judetene Vrancea a avut loc o activitate în cadrul Săptămânii Prevenirii Criminalităti,  dedicată sigurantei on line, la care au fost invitati să participe elevi ai Școlii nr. 7 din Focsani, însotiti de doamnele Hanganu Mirela –bibliotecar si Nenciu Irina consilier educativ.

Întâlnirea a avut loc la initiativa Compartimentului de analiză si prevenire a Criminalitătii, a doamnei comisar de politie Monica Manolache, care împreună cu Andoni Victor – comisar în cadrul Serviciului de Combatere a Crimei Organizate au sustinut o prezentare care a atins mai multe subiecte: siguranta pe internet, prevenirea delincventei juvenile, prevenirea traficului de persoane, prevenirea furturilor si a accidentelor de circulatie.

A fost o întâlnire frumoasă în care copii au discutat deschis despre problemele lor din mediul virtual dar si din viata de zi cu zi. Acestia au recunoscut ca petrec mult timp pe internet,  pe retelele de socializare sau jocuri si că nu folosesc internetul ca sursa de informare. O parte din ei si-au exprimat temerile privind persoanele care pot fi dincolo de interfata prietenoasă a retelelor de socializare si au povestit situatii reale în care au fost supusi unor presiuni. Copii au realizat că din sutele sau mii de prieteni,  pe care îi au în mediul on line, foarte putini sunt persoane în care pot avea încredere.

Biblioteca sustine astfel de demersuri care vin să informeze si prin felul acesta să  protejeze elevii de pericolele apărute în mediul on line. (Maria Cristina Olaru - Sectia pentru copii si tineret Oana Diana Renea)