twitter
    Aici poate fi si evenimentul sau oferta ta.Gratuit!

Proiectul Focşaniul din povestea mea la final



Miercuri, 14 iunie, începând cu ora 17, va avea loc la Sediul Central al Bibliotecii Judeţene Vrancea, din strada Mihail Kogălniceanu nr. 13, festivitatea de încheiere a Proiectului Focşaniul din povestea mea, ocazie cu care va fi lansată Antologia Focşaniul din povestea mea. Această antologie cuprinde texte aparţinând unor scriitori vrânceni, între care amintim pe Mariana Vicky Vârtosu, Nina Plopeanu, Ioan Uşurelu Culiţă, George Cornilă, Constanţa Cornilă, Teodora Fântînaru (managerul Bibliotecii Judeţene Vrancea) şi Adrian Ţiglea (P.R.-ul Bibbliotecii Judeţene). De asemenea, la această antologie au colaborat elevi ai claselor V-XII de la Colegiul Naţional „Alexandru Ioan Cuza” din Focşani, precum şi Maria Grigoraş, studentă în anul I la Facultatea de Jurnalism.

La începutul lunii februarie, a fost lansat Proiectului Focşaniul din povestea mea, proiect care a avut ca obiectiv cartografierea unor spaţii mai mult sau mai puţin cunoscute/vizibile din Focşani. Acest proiect s-a înscris în paradigma actuală a geografiei subiective, realizând un joc între real şi imaginar, între spaţiul public şi modul personalizat în care acesta este perceput de către locuitorii oraşului. Realizatorii proiectului Focşaniul din povestea mea au fost elevii clasei a IX-a F de la Colegiul Naţional „Al. I. Cuza” din Focşani, profilul Ştiinţe sociale, coordonaţi de către doamna profesor Ana-Maria Norocea, având drept colaborator pe doamna Ana Luiza Popescu, bibliotecar la C.N.C. Partener în acest proiect a fost Biblioteca Judeţeană „Duiliu Zamfirescu” Vrancea. 

Între obiectivele proiectului s-au aflat redescoperirea unor situri reprezentative din oraşul nostru, consolidarea identităţii personale şi a sentimentului de apartenenţă la spaţiul geografic şi cultural, stimularea gândirii critice şi a creativităţii personale. Activităţile propuse în cadrul proiectului au cuprins ateliere de fotografie şi scriere creativă, precum şi expoziţii foto.