twitter
    Aici poate fi si evenimentul sau oferta ta.Gratuit!

Concert dedicat 'Centenarului Dinu Lipatti' @ Ateneu


Avem bucuria să vă invităm luni, 12 iunie 2017, începând cu ora 19:00  la concertul simfonic care încheie Stagiunea de concerte 2016 -2017 a Orchestrei de Cameră UNIREA.

Concertul este dedicat „Centenarului Dinu Lipatti”, un omagiu adus muzicianului de geniu. Invitatul evenimentului muzical este pianistul concertist Viniciu Moroianu care, in prima parte va interpreta două lucrări:Concertul pentru pian în fa minor BWV 1056 de Johann Sebastian Bach – o lucrare de referinţă pentru repertoriul pianistic, şi o lucrare a compozitorului român omagiat, Concertino în stil clasic pentru pian, op.3.

În partea a doua, Orchestra  UNIREA va aduce în atenţia publicului Simfonia nr.1 în sol minor a compozitorului francezÉtienne Nicolas Méhul – primul compozitor romantic francez.

Trebuie menţionat că toate cele trei lucrări vor fi prezentate în primă audiţie la Focşani. Dirijorul orchestrei, dl.Vincent Grűger.

Biletele se găsesc la agenţia de bilete a Ateneului. Preţul biletului este de 25 (preţ întreg) lei şi 15 lei (preţ redus).