twitter
    Aici poate fi si evenimentul sau oferta ta.Gratuit!

Conferinta 'Programarea Viitorului' @ Ateneu



Asociatia pentru Dezvoltare Durabila "Focul Viu" Focsani invita copii, tineri si parintii acestora la conferinta "Programarea Viitorului" pe data de 12 octombrie 2018 ora 17:00 in sala mare a Ateneului Popular din Focsani (intrare libera). Acesta conferinta este parte din initiativa europeana "Meet and Code" care isi propune sa pregateasca copii si tinerii pentru lumea digitala.
 
Conferinta "Programarea Viitorului" isi propune sa creioneze o imagine a viitorului si sa scoata in evidenta rolul programari in acest viitor. Programarea este cunoscuta ca a doua alfabetizare.
In Focsani exista la nivelul institutiilor de invatamint citeva cercuri de robotica - centre de excelenta in robotica educationala - care au avut performante internationale ce merita a fi impartasite cit mai multor tineri. Companiile locale au sustinut deasemenea participarea tinerilor la competitiile internationale de robotica.
Evenimentul nostru va fi o conferinta cu cel putin 50 de participanti in care vom vorbi despre meseriile viitorului, vom face demonstratii de programare (Scratch) si de constructie roboti pe platforma Lego.
 
Informatii suplimentare:
Online sau la telefon 0740120932 (Florea Ioan)