twitter
    Aici poate fi si evenimentul sau oferta ta.Gratuit!

SFada cu viitorul - Curs şi Atelier de scriere creativă de literatură Science-Fiction la Bibliotecă

Ești pasionat de filme, benzi desenate sau jocuri din genul science-fiction? Te-ai întrebat ce au în comun? Dacă da, îți răspundem noi: literatura de gen. Fiecare joc, film sau bandă desenată se bazează pe un scenariu, scris de un autor de literatură science-fiction.
Te ivităm cu mintea și cu brațele deschise la un atelier de scriere creativă specializat pe genul science-fiction și genurile conexe, pentru a învăța să scrii bine.
Ne vom distra, vom fi creativi și deschiși la propunerile tale. Va fi primul tău pas către o carieră de succes. 
Scrierea creativă are definții din cele mai diverse. De la tehnica și abilitatea în sondarea textului, până la redarea unor subtilități de stil. Sună complicat? De fapt, nu este…
Învățăm să scriem așa cum vrem să scriem – bine.
În cele zece întâlniri săptămânele vom face împreună exerciții care pun în valoare scrierea creativă. Vom pune accent pe: fluxul imaginației creatoare, disciplina artei de a scrie, căutarea și găsirea „propriei voci”, identitatea și alteritatea în persoana autorului, lectura critică și lectura creativă.
Cursul şi Atelireul de scriere creativă de literatură Science-Fiction se adresează liceenilor din clasele IX-XII. Înscrierile se fac la Sala de Lectură şi Internet a Bibliotecii Judeţene „Duiliu Zamfirescu” Vrancea din strada Maior Sava nr. 4, în perioada 2-17 octombrie 2018.
Prima întâlnire va avea loc vineri, 18 octombrie 2018, începând cu ora 14, la Sala de Lectură şi Internet a Bibliotecii Judeţene „Duiliu Zamfirescu” Vrancea din strada Maior Sava nr. 4.


Vă aşteptăm!








Florin Purluca este autor focșănean de literatură științifico-fantastică. A publicat până în prezent trei volume de povestiri și șase romane. Traduceri ale mai multor proze scurte i-au fost publicate în reviste de profil din Anglia, Australia și Statele Unite ale Americii.

Apariții editoriale
Iman and Other Fantastic Stories (Editura America Star Books, Maryland, SUA, 2015)
Cum să fabrici un semizeu (Editura Tritonic, București, 2016) – Premiul SFF 2017 pentru cel mai bun debut
Praf (Editura Pavcon, București, 2017) – Nominalizare RomCon 2018 Cea mai bună nuvelă ;  Nominalizare SciFi Fest 2018 Cea mai bună nuvelă
Progradia (Editura Pavcon, București, 2017)
1944 – Ein Freak (Editura Pavcon, București, 2017)
Furia Fiarelor (Editura Pavcon, București, 2017)
Sânge, metal și speranță (Editura Pavcon, București, 2017)
Atingerea Sălbăticiei – Praf 2 (Editura Pavcon, București, 2018)
Războiul pietrelor – Mercenarii 1 (Editura Pavcon, București, 2018)