twitter
    Aici poate fi si evenimentul sau oferta ta.Gratuit!

Volkswagen sărbătorește 50 de ani de Golf la cursa de 24 de ore de la Nürburgring

 

 


- Premiera mondială a celui mai puternic Golf cu tracțiune față: Volkswagen va prezenta noul Golf GTI Clubsport1 în fața unui număr mare de fani
- Premieră în lumea curselor: modelul unic Golf GTI Clubsport 24h2 va lua parte la cursa de 24 de ore ADAC de la Nürburgring, propulsat de noul combustibil E20
- Istoria Golf: trei modele Golf GTI rapide din prima generație, pe grila de start a clasicei curse de 24 de ore ADAC


Wolfsburg - a început numărătoarea inversă pentru cel mai mare eveniment motorsport din Germania: legendara cursă de 24 de ore ADAC va începe la Nürburgring pe 1 iunie și sunt așteptați peste 200.000 de spectatori. De aceasta dată, evenimentul va fi și scena de prezentare a celei mai de succes mașini europene a tuturor timpurilor: Golf. Volkswagen sărbătorește cea de-a 50-a aniversare a acestui model emblematic la Nürburgring. Și această celebrare va fi deosebit de impresionantă: Volkswagen prezintă vizitatorilor, în premieră mondială, noul Golf GTI Clubsport1 cu propulsor puternic și suspensie sport de ultimă generație. Al doilea eveniment semnificativ este participarea modelului Golf GTI Clubsport 24h la cursa de 24 de ore. Unicul GTI cu o putere de 256 kW / 348 CP2 va fi condus de legende ale motorsportului precum Benny Leuchter (Germania) și Johan Kristoffersson (Suedia). Numărul de concurs al modelului de curse GTI propulsat cu combustibil alternativ: numărul 50, bineînțeles - un cadou aniversar din partea organizatorului, pentru o jumătate de secol de poveste de succes a modelului Golf. În plus, ca tribut adus celor peste 37 de milioane de autovehicule Golf construite până în prezent, trei modele Golf GTI clasice vor participa la cursa clasică de 24 de ore ADAC.

Premieră mondială a noului Golf GTI Clubsport. Este startul unui adevărat weekend GTI: vineri după-amiaza (31 mai, ora 4:30 p.m.), Volkswagen va dezvălui în fața a mii de vizitatori Golf-ul GTI Clubsport, cel mai puternic Golf cu tracțiune față, și îl va prezenta pe 'Ring Boulevard'. Îmbunătățitul model Golf GTI Clubsport este caracterizat printr-o parte frontală complet reproiectată, care a devenit și mai puternică și mai distinctivă. Farurile cu leduri Plus din echiparea standard au fost restructurate. În plus, pentru prima dată, logoul Volkswagen din partea din față este iluminat. Un spoiler de plafon de mari dimensiuni în partea din spate asigură forță de apăsare maximă. Și blocurile optice spate cu leduri au beneficiat de o remodelare. Roțile din aliaj de 19 inch Queenstown3 sunt la rândul lor noi. Cu designul lor frapant, cu cinci semicercuri ovale, acestea evocă clasica jantă Detroit, introdusă pentru cea de-a cincea generație Golf GTI. Ca opțiune suplimentară, Golf GTI Clubsport poate fi configurat cu roata forjată de 19 inch Warmenau3. Cu o greutate de numai opt kilograme per jantă, roțile forjate reduc masele nesuspendate, optimizând astfel performanța. Funcțiile modelului Golf GTI Clubsport sunt controlate prin intermediul unui volan sport multifuncțional din piele nou și al unui sistem Infotainment nou. Acesta este extrem de intuitiv și asigură faptul că șoferul se poate concentra și mai bine asupra drumului. În plus, noul model de top GTI beneficiază de noul asistent vocal IDA cu integrare Chat GPT.

Profilul de deplasare "Special" este adaptat pentru Nordschleife. Performanța și cuplul motorului GTI supraalimentat sunt transferate pe pistă prin intermediul unui diferențial blocabil față, controlat electronic. Controlul adaptiv al șasiului DCC este disponibil ca echipare opțională. Un alt element de interes al modelului Golf GTI Clubsport este exclusivul profil de deplasare Special. Acesta adaptează sisteme relevante pentru dinamica de rulare la caracteristicile speciale ale pistei Nürburgring Nordschleife - pentru a compensa unduirile tipice pentru Nordschleife, performanța maximă se obține prin intermediul unei configurații verticale specifice a controlului adaptiv al șasiului DCC și o configurație modificată a dinamicii laterale a sistemului standard de management al autovehiculului.

Motorsportul devine laborator de testare pentru utilizarea combustibililor alternativi. Golf GTI Clubsport 24h utilizat de Max Kruse Racing în cursa de 24 de ore demonstrează în mod impresionant potențialul noului Golf GTI Clubsport, deoarece modelul de serie GTI a servit drept bază de dezvoltare pentru mașina de curse. Aceasta din urmă a fost construită de către Volkswagen Motorsport, iar mașina a fost transferată inițial către Volkswagen Classic în 2021 la finalul carierei sale în motorsport. Prototipul a fost reactivat acum și perfecționat mai departe de către pilotul de curse Benny Leuchter și echipa sa, Max Kruse Racing, în mod specific pentru utilizare pe circuitul de curse cunoscut și drept "The Green Hell" - "Iadul Verde". Mașina de curse va lua startul la clasa AT3 (SP3T / clasă pentru autovehicule cu "combustibili alternative"), motorul supraalimentat de 2,0 litri și 348 CP fiind propulsat de un nou combustibil bioetanol de la partenerul tehnologic Shell: combustibilul de ultimă generație E20. Acest combustibil extrem de rezistent la detonație permite funcționarea semnificativ mai eficientă a motorului GTI aflat aproape în producția de serie, datorită adaptării software și asigură o reducere semnificativ mai mare a emisiilor de CO2 decât familiarii combustibili bioetanol E5 și E10. Combustibilul E20 dezvoltat la Shell Technology Centre din Hamburg reduce emisiile de CO2 în traseul de la producție la utilizare cu 35 până la 40 la sută, conținând încă 40 la sută componente regenerabile din materiale reziduale și deșeuri, pe lângă conținutul de 20 la sută de bioetanol.

O mașină de curse puternică, o echipă puternică. Modelul Golf GTI Clubsport 24h capabil să ajungă la 270 km/h este un atlet compact ce oferă performanță de primă clasă. Acest lucru se datorează în primul rând bazei tehnice: modelul Volkswagen de 1.170 kg are un raport de greutate-putere de 3,36 kg/CP. Motorul supraalimentat transmite un cuplu maxim de 450 Nm către puntea față. Eficientul combustibil E20, care umple cei până la 100 de litri a rezervorului modelului Golf GTI Clubsport 24h, asigură de asemenea o putere livrată excelentă. Al doilea factor de succes al cursei este reprezentat de echipa de piloți alcătuită de Max Kruse Racing. Benny a obținut o victorie în această clasă în cursa de 24 de ore de la Nürburgring în 2017, la volanul unui Golf GTI TCR. În 2019, a fost primul german care a câștigat o cursă de calificare WTCR - în modelul Golf GTI TCR, la Nürburgring. Johan Kristoffersson este unul dintre cei mai buni piloți de curse din lume, care a scris istorie în motorsport alături de Volkswagen, fiind campionul en-titre și de șase ori campion FIA World Rallycross. Suedezul a fost coechipierul lui Benny Leuchter la WTCR și a câștigat de asemenea o cursă la Nürburgring cu modelul Golf GTI TCR. Această echipă bine sudată este susținută de doi profesioniști germani ai Nürburgringului - Nico Otto și Heiko Hammel. Din exterior, modelul Golf GTI Clubsport 24h, echipat cu o cameră dedicată pentru curse, atrage atenția prin aerodinamica sa sofisticată și un design de camuflaj special, utilizat anterior numai pentru autovehiculele de serie camuflate Golf GTI Clubsport.

Trei modele GTI în cursa clasică de 24 de ore ADAC. Înaintea cursei principale, trei modele Golf GTI clasice din prima generație vor crea o atmosferă fantastică printre vizitatori, pe pista Eifel, în cadrul ADAC 24h Classic. Toate trei mașinile vor lua startul pentru echipa KWL Motorsport, care în 2024 își serbează cea de-a 45-a aniversare. 45 de ani de KWL, 50 de ani de Golf - o dublă aniversare perfectă pe Nordschleife. Echipa din Burscheid va prezenta un legendar Golf GTI 16S Oettinger (grupa 4) din 1981, ce furnizează o putere de 208 CP. La fel de legendar: un Golf GTI Kamei din 1978 (grupa 2) de 183 CP. Cel de-al treilea model clasic este acoperit de designul de camuflaj GTI (cu logoul '50 de ani de Golf'): un Golf GTI din 1980 din grupa 2, cu o putere de 184 CP.



1 Golf GTI Clubsport - autovehicul aflat aproape în producția de serie.
2 Golf GTI Clubsport 24h - mașină de curse. Modelul nu va fi disponibil pentru vânzare.
3 Echipare opțională.