La Biblioteca Judeţeană ”Duiliu Zamfirescu” Vrancea începând de luni, 19 martie 2012 se vor spune Altfel de Povesti!
Digi Tales sau Poveşti Digitale este un proiect ce încearcă să ofere o altă dimensiune şi culoare artei de a spune poveşti şi care combină textul cu imagini, muzică, film, voce pentru a pune în valoare diferite experienţe de viaţă, situaţii şi perspective.
Astfel că, 16 pensionari, în 2 serii de câte o săptămână, vor participa la Cursul gratuit de ”Altfel de Poveşti - Digi Tales” oferit de Centrul de Formare al Bibliotecii Judeţene. Timp de 3 ore pe zi, în perioada 19 – 30 martie 2012, sub îndrumarea trainerului bibliotecar Margareta Tătăruş, aceştia vor îmbina arta de a povesti cu instrumentele digitale şi multimedia alături de software-ul specific creării de filme, pentru a crea poveşti digitale.
Acest curs este posibil datorită competenţelor bibliotecarului trainer care au fost dobândite în urma unui curs de formare profesională Extending Creative Practices dintr-o iniţiativă Grundtvig pentru Life Long Learning în cadrul Colegiului Goldsmith din Londra, Marea Britanie, cu sprijinul Fundaţiei IREX Bucureşti.
Proiectul DigiTales este implementat de un consorţiu cuprinzând Colegiul Goldsmith din Londra, Anglia, Fundaţia Progress din Bistriţa, România, Fundaţia Mitra din Slovenia, Centrul pentru Sociologie Urbană din Londra şi Laurea din Finlanda. Durata de implementare este 2010-2012 iar obiectivul programului este folosirea metodologiei DigiTales pentru incluziunea digitală a persoanelor de vârsta a treia.
Acest curs gratuit oferit de Biblioteca Judeţeană este alături de alte proiecte şi evenimente, un mod fericit de a marca Anul 2012 – ca An European al Îmbătrânirii Active şi al Solidarităţii între Generaţii.
”Partenerii Bibliotecii Judeţene în acest proiect sunt Monitorul de Vrancea şi site-ul www.focsaniulvechi.ro iar alături de cuvant vor fi parte integrantă a acestui curs, internetul, calculatoarele, scannerul, aparatele foto şi, nu în ultimul rând, albumele cu fotografii de familie şi amintirile de-o viaţă ale participanţilor.
Minuni spuse sau nespuse, clipe trăite cu intensitate, comori ale sufletului păstrate până acum vor ieşi la iveală prin poveştile digitale de viaţă create. Vor fi apoi împărtăşite cu lumea întreagă prin intermediul Internetului, contribuind împreună la valorizarea istoriei orale şi imaginaţiei creatoare a comunităţii vrâncene.” – Margareta Tătăruş, trainer bibliotecar la Biblioteca Judeţeană ”Duiliu Zamfirescu” Vrancea.
Director: dr. Teodora Fîntînaru
Relaţii Publice: bibl. Maria - Cristina Olaru