twitter
    Aici poate fi si evenimentul sau oferta ta.Gratuit!

Popa Tanda @ Ateneul Popular Focsani

Popa Tanda 
Joi, 21 februarie 2013, ora 13:00

"Omul sfinteste locul" Un proverb care in nuvela Popa Tanda se potriveste pe deplin. Ioan Slavici ne prezinta crampeie din viata unor sateni cuprinsi de lene colectiva. Preotul satului lupta impotriva delasarii generale si reuseste sa convinga prin exemplul personal, care este preluat pana la urma si de sateni. Umorul cu care Slavici istoriseste are izul moralist izvorat din spiritualitatea taranului roman.

Parintele Trandafir, care in realitate a fost prieten cu Ioan Slavici, este una din figurile importante din istoria bisericii. Om deosebit de sincer, lipsit de fatarnicie, reuseste sa transforme un sat sarac intr-unul prosper, curat. Totul se deruleaza intr-un spectacol plin de umor, cu replici spumoase, cu muzica si dans. 

Prin forta exemplului, popa Tanda te indeamna cu optimism sa nu cedezi si sa lupti pentru idealurile tale. Personajele sunt pline de pitoresc si sunt interpretate de actori complecsi, cu experienta in genul de spectacol muzical. 

Dramatizarea emotionantei povesti ii apartine Isabelei Oancea, iar compozitorul Sorin Oancea reinvie ritmurile si pulsul acelor vremuri.