twitter
    Aici poate fi si evenimentul sau oferta ta.Gratuit!

Ziua Porcului Ignat @ Piata Unirii Focsani

Ziua Porcului Ignat
Vineri, 18 decembrie 2015, orele 10:00-18:30

Pe 18 decembrie vine Ignatu', hai in Piata Unirii din Focsani sa-ti dam porci cu sacul, de la 16.30.

Toți vrâncenii sunt invitati să participe la ”Ziua porcului Ignat”, eveniment pe parcursul căruia va avea loc și concursul ”Cârnatul anului 2015”. Vor fi acordate premii consistente – respectiv 4 jumătăți de porc.

Pentru a câștiga una din cele 4 jumătăți de porc, doritorii trebuie să se înscrie la concurs trimițând un e-mail la adresa: concurs@premiumporc.com.

E-mailul trebuie să conțină nume, prenume și localitatea din care este concurentul. După ce se înscrie, concurentul va trebuia să pregătească din carne de porc cârnați de casă, la el în gospodărie și să îi aducă în Piața Unirii din Focșani pe 18 decembrie, între orele 16.30-17.00. Ulterior, concurentul va primi ingredientele necesare pentru a amenaja o farfurie traditional românească…pe bază de cârnat de porc.

Concurenții vor fi jurizați de bucătarii care vin în Piața Unirii din municipiul Focșani să facă cea mai mare pomană a porcului din țară. Toți vrâncenii sunt invitați să ia parte la unicul eveniment din România dedicat Ignatului – ziua în care porcii sunt sacrificați.

Organizatorii – Premium Porc Group – vor pregăti o pomană a porcului gigant iar cei care țin post vor putea gusta fasole la ceaun.

Toți participanții vor fi serviți cu șorici delicios și se vor putea încălzi cu un vin fiert și muzică traditional românească în interpretarea Ansamblului Folcloric ”Țara Vrancei”.

Ziua Porcului Ignat începe încă de dimineață, de la orele 10.00 când porcii sunt pârliți, așa cum se obișnuiește în orice gospodărie, iar apoi carnea este tranșată pentru pomana porcului.

Pofticioșii pot gusta din carnea fragedă după orele 16.30, iar de la 17.00 începe concursul ”Cârnatul anului 2015”. Ziua Porcului Ignat se va termina cu un concert marca ”Țara Vrancei”!

Vă așteptăm în Piața Unirii și vă urăm, de pe acum, baftă la competiția ”Cârnatul Anului 2015” – pe 18 decembrie e Ignatul, ziua în care îți dăm porci cu sacul.