twitter
    Aici poate fi si evenimentul sau oferta ta.Gratuit!

Focşaniul din povestea mea


Vineri, 3 februarie 2017, începând cu ora 11, vă aşteptăm la sediul Bibliotecii Judeţene din Strada Maior Sava nr. 4, în incinta Sălii de Lectură şi Internet, pentru a lua parte la festivitatea de lansare a Proiectului Focşaniul din povestea mea.

Proiectul Focşaniul din povestea mea îşi propune să cartografieze spaţii mai mult sau mai puţin cunoscute/vizibile din Focşani şi se înscrie în paradigma actuală a geografiei subiective. Se realizează astfel un joc între real şi imaginar, între spaţiul public şi modul personalizat în care acesta este perceput de către locuitorii oraşului.

Realizatorii proiectului Focşaniul din povestea mea sunt elevii clasei a IX-a F de la Colegiul Naţional „Al. I. Cuza” din Focşani, profilul Ştiinţe sociale, coordonaţi de către doamna profesor Ana-Maria Norocea, având drept colaborator pe doamna Ana Luiza Popescu, bibliotecar la C.N.C. Partener în acest proiect este Biblioteca Judeţeană „Duiliu Zamfirescu” Vrancea.

Între obiectivele proiectului se numără redescoperirea unor situri reprezentative din oraşul Focşani, consolidarea identităţii personale şi a sentimentului de apartenenţă la un spaţiu geografic şi cultural, stimularea gândirii critice şi a creativităţii personale. Activităţile propuse în cadrul proiectului cuprind ateliere de fotografie şi scriere creativă, expoziţii foto.

Proiectul Focşaniul din povestea mea îşi propune să ofere elevilor ocazia de a-şi cunoaşte mai bine oraşul, de a-şi defini corespunzător identitatea în relaţie cu un anumit spaţiu locuit, de a participa la experimentele artistice contemporane axate pe mixajul imagine-text.

Prin promovarea proiectului cu sprijinul Bibliotecii Judeţene „Duiliu Zamfirescu” Vrancea, ne dorim ca şi alţi locuitori ai oraşului nostru să redescopere Focşaniul şi să-şi rescrie povestea de dragoste cu acesta.