twitter
    Aici poate fi si evenimentul sau oferta ta.Gratuit!

CODE Kids – Copiii fac coding în bibliotecile publiceBiblioteca Județeană „Duiliu Zamfirescu” Vrancea organizează, în parteneriat cu Fundația Progress și Asociația ETIC, evenimentul de lansare a proiectului „CODE Kids – Copiii fac coding în bibliotecile publice” din regiunea de Est a României.

Evenimentul va avea loc marți, 27 februarie 2018, orele 11.00 – 15.00, la Centrul de Formare al Bibliotecii Județene Vrancea, strada Maior Gheorghe Sava, nr. 4, eveniment la care, alături de bibliotecarii din județul Vrancea, vor participa și bibliotecari din județul Neamț.

În județul Vrancea, proiectul este susținut la nivel local de către doamnele bibliotecare Adriana Rusu (Biblioteca Publică Boghești), Anișoara Diniță (Biblioteca Publică Gugești), Valentina Roman (Biblioteca Publică Vidra), Adriana Arghire (Biblioteca Publică Mărășești) și Luminița Popescu (Biblioteca Publică Panciu).

Biblioteca Județeană „Duiliu Zamfirescu” Vrancea va oferi suport în organizarea cursurilor de formare inițială în coding, pentru bibliotecari locali și copii, care vor avea rolul de Ambasadori ai proiectului, va organiza un club de coding în cadrul Bibliotecii Județene și va organiza târguri de știință pentru copiii din județ.

Proiectul „CODE Kids – Copiii fac coding în bibliotecile publice” are ca scop crearea unei comunități active de copii, tineri și bibliotecari prin înființarea de cluburi de coding în bibliotecile publice din diferite zone ale României. Aceste cluburi vor contribui la dezvoltarea competențelor digitale și STEM ale copiilor și la implicarea acestora în viața comunității din care provin, prin rezolvarea unor teme digitale creative. Prin activitățile de formare și atelierele organizate în cadrul cluburilor de coding nou înființate, deschidem o fereastră către explorarea lumii digitale, cu oportunitățile sale de dezvoltare și învățare, astfel încât în următorii 3 ani, la nivel național, un număr de 2149 de copii din mediile rural și urban mic, cu vârste cuprinse între 10 și 14 ani, să fie încurajați să se implice activ și chiar să urmeze o carieră în tehnologie.

„CODE Kids – Copiii fac coding în bibliotecile publice” este un proiect al Fundației Progress din Bistrița realizat în parteneriat cu Asociația ETIC din Cluj și având sprijinul financiar al Fundației Româno-Americane.

Persoane de CONTACT:
Ovidiu Ana - Manager de proiect, Fundația Progress, tel: +40 0723 898 920
progressfoundation.ro/coding | facebook.com/ codingpentrucopii | office@progressfoundation.ro
Margareta Tătăruș – Bibliotecar formator/coordonator județul Vrancea, Biblioteca Județeană ”Duiliu Zamfirescu” Vrancea, tel: 0237 231 161, margotatarus@gmail.com