twitter
    Aici poate fi si evenimentul sau oferta ta.Gratuit!

EU SCRIU: Concursul de creație literară ”Gabriel Funica”, Ediţia I, Focşani, 2018, şi-a desemnat câştigătorii



Marţi, 20 martie 2018, la Sediul Central al Bibliotecii Judeţene „Duiliu Zamfirescu” Vrancea din Strada Mihail Kogălniceanu nr. 13, a avut loc, începând cu ora 11.00, o Conferinţă de Presă, organizată cu prilejul comunicării câştigătorilor proiectului cultural Eu scriu: Concursul de creație literară ”Gabriel Funica”, Ediţia I, 2018. Eu scriu: Concursul de creație literară ”Gabriel Funica” a fost organizat de către Biblioteca Județeană ”Duiliu Zamfirescu” în memoria scriitorului Gabriel Funica şi a pornit de la dorinţa de a pune în evidență nevoia omului de a cultiva un spațiu și un timp personal, unde trăirile, frământările și dorințele cele mai adânci găsesc atenția și răbdarea de care au nevoie pentru a se decanta, a se maturiza și a se putea exprima prin activități care hrănesc mintea și spiritul.

Câştigătorii proiectului cultural Eu scriu: Concursul de creație literară ”Gabriel Funica” Ediţia I, Focşani, 2018, sunt:

Secţiunea Poezie: Andra Elena Mîrza, 17 ani, Florești, jud. Prahova şi Cristina-Mihaela Botîlcă , 21 ani, Gruiu, jud. Ilfov

Secţiunea Eseu: Larisa Ana Maria Cioabă, 15 ani, Bahna, jud. Mehedinți şi Alexandru Valentin Petrea , 22 ani, Brăila

Secţiunea Proză scurtă: Iulia Ioana Perșa, 19 ani, Gherla, jud. Cluj şi Iulia Daria Iacob, 17 ani, Cluj-Napoca

A fost acordat câte un premiu pentru fiecare categorie, „Poezie”, „Proză scurtă” sau „Eseu” și secţiune de vârstă. Premiul constă în sprijin pentru crearea unui site literar, cărți în limba engleză ale autorilor Rainer Maria Rilke, John Keats, Mary Oliver  Marcus Aurelius şi Virginia Woolf, două Antologii de proză scurtă, precum şi volume în limba română, între care volumul un volum din Stylografii a lui Gabriel Funica. De asemenea, vor fi acordate două premii în bani celor mai bune lucrări aparţinând câştigătorilor concursului.


Gabriel Funica (1961 – 2015) a fost bibliotecar la Biblioteca Judeţeană „Duiliu Zamfirescu” Vrancea  începând cu anul 1991. A lucrat în departamentul Relaţii cu publicul, secţia Sala de Lectură şi la Secţia de Carte Veche a bibliotecii. A fost redactorul şef al Revistei Lector a Bibliotecii Judeţene “Duiliu Zamfirescu” şi membru al Cenaclului Cultural Duiliu Zamfirescu din Focşani. A scris editoriale în Revista Oglinda Literară din Focşani şi a fost membru fondator şi preşedinte al Asociaţiei Cărţi Deschise a Bibliotecii Judeţene. Este autor al volumului Hârtii lipite (2005) şi Stylografii (2015) şi a numeroase articole publicate în reviste literare locale şi naţionale.