twitter
    Aici poate fi si evenimentul sau oferta ta.Gratuit!

Premiera mondială a celui mai puternic Golf: Noile R și R Variant se vor lansa cu 245 kW (333 CP)

 

Golf R1 și Golf R Variant2 sunt la linia de start: Volkswagen prezintă cele două noi modele Golf aflate în topul clasamentului, în cadrul unei premiere mondiale. Modelele dispun de o dinamică de rulare optimizată, de o echipare standard exclusivă și de o putere de 245 kW (333 CP). Noua putere maximă a crescut cu 10 kW (14 CP), comparativ cu predecesorii acestor modele. Viteza maximă de 250 km/h poate fi crescută cu încă 20 km/h, până la 270 km/h, cu pachetul opțional R-Performance. Astfel, aceste două versiuni Golf R sunt cele mai rapide modele de serie Volkswagen, alături de Arteon R Shooting Brake5 Vânzările demarează în 3 iulie în Germania. Golf R va fi disponibil începând cu 53.7953€și, începând cu 55.0653€, în varianta combi (Golf R Variant). O opțiune suplimentară: Golf R Black Edition, un model exclusiv complet negru, disponibil începând cu 58.4403€.

Design mai pătrunzător, gamă extinsă de echipări specifice R. Noile modele R sunt bazate pe cea de-a opta generație a modelului Golf, care a beneficiat de o actualizare majoră anul acesta. Dinamismul se reflectă în partea frontală reproiectată, cu farurile sale LED Plus, o emblemă VW iluminată și prize de aer în bara de protecție, precum și în noile blocuri optice spate LED. Noile jante forjate "Warmenau" de 19 inch sunt disponibile ca echipare suplimentară opțională. Acestea au un design curat atrăgător, o greutate de numai opt kilograme per roată și răcire eficientă a frânelor, deosebit de avantajoasă la condusul pe o pistă de curse.

Hardware-ul și software-ul sistemului Infotainment au fost de asemenea restructurate și dispun de cel mai mare afișaj (diagonală: 32,8 cm) oferit de către Volkswagen. Și operarea a fost îmbunătățită semnificativ, datorită graficii noi și unei structuri revitalizate a meniului pentru afișajul tactil. Și comanda cursoarelor tactile iluminate pentru controlul automat al climatizării și al volumului, precum și al asistentului vocal IDA, care accesează software-ul pe bază de AI "ChatGPT" pentru a răspunde la întrebări, au fost, de asemenea, elaborate de curând. În plus, capacitatea de răspuns a volanului tactil a fost optimizată.

Modelele Golf R sunt echipate standard cu Cockpitul digital Pro îmbunătățit (diagonală afișaj: 26 cm). Pe lângă modurile de vizualizare clasice disponibile la alte modele din linia de produse, Cockpitul digital Pro din Golf R oferă o fațetă Sport îmbunătățită, cu un turometru central rotund cu un design specific R, precum și modul de vizualizare R-View cu afișarea orizontală a turației.


Interior într-o categorie proprie. Interiorul modelelor Golf R este adaptat ergonomic la șofer și rafinat exclusiv în stilul "R". Șoferul și pasagerul față se bucură de scaune sport de top cu tetiere integrate. Va fi disponibil din nou un interior opțional din piele Nappa neagră cu elemente cu aspect de carbon cu aplicații albastre în zona laterală și un "logo R" în spătarul scaunului. De asemenea disponibile opțional: aplicații interioare din carbon autentic. Aceste detalii de echipare subliniază la ce nivel superior de calitate a fost proiectat întregul concept al noului Golf R.

Golf R - pentru performanță maximă. Noile modele R au o putere impresionantă, de 245 kW (333 CP), pe care puternicul motor de 2,0 litri supraalimentat o transmite către o cutie de viteze DSG cu 7 trepte și sistemul de tracțiune integrală 4MOTION cu tehnologie R-Performance Torque Vectoring. Aceasta din urmă îmbunătățește stabilitatea și agilitatea la rulare, distribuind puterea individual către roțile spate, pentru a optimiza abordarea virajelor. Cuplul noilor modele este de 420 Nm. Cu pachetul opțional R-Performance, viteza maximă de 250 km/h poate fi crescută cu încă 20 km/h, până la 270 km/h.
 


Pachetul R-Performance - mai multă distracție la volan, datorită modurilor suplimentare. Pe lângă viteza de top mai mare, pachetul R-Performance oferă două moduri suplimentare pentru pasionații de motorsport, care conduc și pe drumuri și piste dincolo de traficul rutier uzual: Drift și Special. Modul "Special" a fost adaptat special pentru condițiile de pe Nürburgring Nordschleife. Forța de apăsare mai mare este asigurată de un spoiler de plafon mai mare, prin care este direcționat fluxul de aer. Pachetul R-Performance pentru noul model include de asemenea cronometrul de tururi GPS și accelerometrul - ambele afișate în Cockpitul digital Pro.

Managerul pentru dinamica autovehiculului optimizează experiența de conducere. Controlul adaptiv al șasiului (DCC) - instalat standard în autovehiculele vândute în Germania - este o tehnologie care reacționează continuu la suprafața carosabilului și la situația de rulare, ținând cont de diverse elemente, inclusiv direcția, manevrele de frânare și accelerare. Componentele dinamice laterale ale trenului de rulare DCC sunt coordonate și optimizate suplimentar de Managerul pentru Dinamica Autovehiculului. Prin urmare, DCC furnizează întotdeauna cel mai înalt nivel de confort la rulare și o dinamică de rulare optimă. Acest lucru le permite noilor modele R să obțină fără efort un echilibru între condusul cotidian și caracterul sportiv, în orice moment. Golf R Variant oferă un grad de flexibilitate deosebit de ridicat: cu un volum al portbagajului de maxim 1.642 de litri (cu spătarele banchetei spate pliate), oferă un spațiu de depozitare generos.

Model exclusiv Golf R Black Edition. Modelul exclusiv, care poate fi comandat direct la lansarea pe piață, are un aspect întunecat sofisticat: cu embleme VW și logouri R mai întunecate, etriere de frână R negre cu un logo R întunecat, roți Estoril negre de 19 inch și ornamente negre pentru țevile de eșapament. Farurile IQ.LIGHT LED matrix mai întunecate reprezintă o altă caracteristică standard. De asemenea, echiparea include pachetul R-Performance, care este o dotare suplimentară opțională pentru alte modele.

Golf R, o poveste de succes. Volkswagen R ca marcă premium de performanță oferă modele speciale deja de mai bine de două decenii. Cu echiparea lor gândită pentru performanță îmbunătățită, combinată cu un design expresiv, acestea stârnesc entuziasmul fanilor Volkswagen din întreaga lume. Povestea de succes a versiunii Golf R a început în 2002 cu legendarul Golf R32 - iar cei patru succesori ai săi până în prezent s-au vândut în peste 250.000 de exemplare.
 
 
Sursa: Volkswagen Romania / Scorpion
 

 

1 Golf R - consum de combustibil în regim mixt: 8,5 l/100 km; emisii de CO2 în regim mixt: 192 g/km; clasa CO₂: G.
2 Golf R Variant - consum de combustibil în regim mixt: 8,5 l/100 km; emisii de CO₂ în regim mixt: 194 g/km; clasa CO₂: G.
3 Valabil pentru piața germană.
4 Golf R Black Edition - consum de combustibil în regim mixt: 8,5 l/100 km; emisii de CO2 în regim mixt: 193 g/km; clasa CO₂: G.
5 Arteon R Shooting Brake - consum de combustibil în regim mixt: 8,9-8,6 l/100 km; emisii de CO₂ în regim mixt 203-195 g/km; clasa CO₂: G. Acolo unde se precizează autonomii, valorile pentru consum și emisiile de CO₂ depind de echiparea autovehiculului respectiv
6 Echipare opțională.